vrijdag 15 augustus 2008

Kamer en suite


Ben je in het bezit van een leuk pandje gekomen?? Wil je deze woning graag weer in de originele staat terug verbouwen?? Kamer en suite Interieurbouw is gespecialiseerd in het ontwerpen, maken en plaatsen van complete kamer en suite kasten met schuifdeuren in de stijlen van 1840 t/m 1940.

Geschiedenis - De suite met dubbele deuren tussen de voor- en achterkamer, in de 18de eeuw ontstaan, werd in de 19e eeuw de gebruikelijke vorm voor de woonvertrekken in de luxe woonhuisarchitectuur. Vanaf de industrialisatie in Nederland, rond 1870, deden de schuifdeuren zijn entree en werden “kamers en suite” ook de norm in de woningen van de gegoede burgerij. Dit bleef het geval tot de tweede wereld oorlog. Vanaf de wederopbouw is de suite nauwelijks toegepast, omdat er zo snel en goedkoop mogelijk gebouwd moest worden. In de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw werden veel suitekasten gesloopt. Twee decennia later, in de jaren 80, kwam de waardering voor oude details weer terug, inclusief de kamer en suite. Vandaag de dag zoeken mensen in het nieuwbouw segment ook naar meer dan een rechthoekige "doos" en wordt de suite ook daar steeds vaker toegepast.


Kenmerkend voor de meeste kamers en suite gemaakt tussen 1840 en 1920 zijn de taps toelopende doorloop van de kasten, hoge deuropening, zware lijsten, en geboste panelen.


Vanaf de midden jaren '20 zijn de strakke profielen, vlakke panelen, glas-in-lood ramen in de deuren, en lagere deuropeningen te zien in kamer en suite installaties.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

wat maken jullie mooie deuren ensuite kan u eens contact opnemen.

0640798477

gr a ruedisueli

Kooijker, robin zei

Goedendag,

Zo,n jaren 20 room ensuite zoals op jullie site als voorbeeld staat, wat kost het om zo iets te laten maken?

Kunnen jullie mij daarover mailen op robinkooijker@ziggo.nl