donderdag 13 november 2008

Topdesign radiator



Een kunstwerk dat warmte afgeeft !!

De Heatwave is een radiator die er uitziet als een stuk klassiek smeedwerk met barokke krullen. Is dit echt smeedijzer? Nee, dat lijkt alleen maar zo. Het materiaal heet polybeton. Zwaar is het wel. De kleinste radiator weegt 14 kilo, de zwaarste maar liefst 84 kilo.

Het aanbod van small tot het extra large model is als een bouwpakket demontabel. Het extra large model is goed voor 1500 watt afgifte aan warmte. Deze radiator kan gewoon op het centrale verwarmingssysteem worden aangesloten. Een sieraad aan de muur in elke ruimte, en heel bijzonder is dat deze radiator zelfs de hoek om kan gaan.


De ontwerper is Joris Laarman. De Heatwave is in productie genomen door radiatorproducent Jaga en in samenwerking met designplatform Droogdesign is er ook een elektrisch aluminiummodel ontwikkeld.

Ontwerper Joris Laarman
Joris Laarman werd in Nederland geboren (1979) in de buurt van het Duits grensgebied.
Na één jaar beeldende kunst startte hij in 1998 zijn studie aan ‘the Design Academy’ te Eindhoven. Hij studeerde in 2003 cum laude af met zijn befaamde functionele rococo radiator ‘Heatwave’ welke intussen geproduceerd wordt door zowel Jaga (CV) en Droog design (elektrisch), en te koop is sinds 2007. Het ontwerp werd aangekocht door internationale musea en won daarnaast ook verschillende awards. Datzelfde jaar richtte hij zijn eigen ontwerpstudio op, waar hij zich concentreert op product design tot architectuur, waarbij hij vaak een poëtische, conceptuele aanpak combineert met stijl en ‘high tech’ engineering.
Naast een collectie unieke gelimiteerde edities werkt hij ook samen met een reeks internationaal befaamde design producenten zoals Flos, Artecnica, Swarovski, Droog, Jaga en vele andere. Zijn werk wordt wereldwijd tentoongesteld in diverse musea en beurzen, zoals in 2006 toen hij een van de jaarlijkse ‘Ideal House’ tentoonstellingen ontwierp voor de meubelbeurs van Keulen. Hij schrijft artikels en geeft seminaries voor o.a. Domus magazine en hij was gastdocent voor verschillende Europese universiteiten zoals de ‘Architectural Association’ London, ‘Rietveld Academy’ Amsterdam en ‘the Design Academy’ Eindhoven.

Geen opmerkingen: