zaterdag 15 november 2008

Knikkertafel Marbelous


Hoe kom je op dit idee???

Functioneel houtsnijwerk en decoratie waar je mee kunt spelen. Houtsnijwerk gebruiken in een meubelstuk dat de volwassen wereld met de kinderwereld combineert.
Ontwerpster Tineke Beunders van Ontwerpduo werkt voornamelijk vanuit haar herinneringen als kind. Deze herinneringen zijn vaag maar roepen heel duidelijk een gevoel en een sfeer op. Dit verwerkt ze later in haar ontwerpen.

Ontwerpers van Ontwerpduo zijn Nathan Wierink en Tineke Beunders. Tineke en Nathan zijn in 2008 cum laude afgestudeerd aan De Design Academy Eindhoven met de projecten 'when I was little, marbelous, What it is, it isn't en Joints'.

'We wilden niet wachten met onze ontwerpstudio totdat we afgestudeerd zouden zijn, daarvoor is het te leuk. We zijn er mee gestart in het tweede jaar, de kaars 'tallow' werd toen in productie genomen. Vanuit ons atelier in Eindhoven realiseren wij zoveel mogelijk het hele traject zelf, van idee tot en met een kant en klaar product . Zo houden we de productie klein en persoonlijk.

Nathan werkt meer vanuit natuurkundige wetten en wetenschappelijke onderzoeken. Deze kennis gebruikt hij in zijn ontwerpen.
Wanneer Tineke en Nathan samen ontwerpen levert dat een fijne mix op van sfeer en techniek.

Geen opmerkingen: