zaterdag 8 november 2008

Stoer Landelijk Servies


De landelijke woonstijl is het verlangen naar puur, stoer en landelijk wonen, met als inspiratiebron het boerenlandleven van vroeger, maar wel met een eigentijds gevoel. In het landelijke interieur zien we een zee van grijstinten in combinatie met de trendkleur indigo. Bij dit interieur hoort ook een stoer indigo blauw servies met landelijke uitstraling. Handvaardigheid en handgemaakt zijn de kernwoorden voor deze nieuwe interieurtrend.

De borden en schalen van het "Bunzlau Castle " servies worden met de hand gemaakt. Overige producten worden met behulp van mallen gemaakt, welke regelmatig moeten worden vervangen.
Elk product wordt voorzien van de initialen van de decorateur,
Omdat de producten tweemaal worden gebakken op een temperatuur van 1250 graden Celsius zijn ze geschikt voor oven, magnetron en vaatwasser.
De producten worden tweemaal met de hand geglazuurd en zijn lood-en cadmium vrij. Elke kunstenaar snijdt de benodigde patronen uit natuurlijke zeesponzen. Vroeger werden hiervoor aardappelschijven gebruikt. Dit handwerk verklaard waarom kleuren en patronen enigszins kunnen verschillen.
Helaas onvermijdelijk, goede producten worden geïmiteerd. Een origineel "Bunzlau Castle " product heeft een van de volgende stempels aan de onderkant.


Online te bestellen in de webwinkel van Dutch Field, gespecialiseerd in kwalitatief hoogwaardige producten met het accent op een landelijke uitstraling.

Geen opmerkingen: