woensdag 5 november 2008

Tasty design, Sweet Cake


Het ouderwetse cakevormpje in het groot: multifunctioneel designstuk voor binnen en buiten. Te gebruiken als plantenbak, kinderbadje, zandbak of mand voor uw hond of kat (bijpassend 'cake'kussen apart leverbaar). De Sweet Cake is 27 cm. hoog en heeft een diameter van 71 cm. aan de bovenzijde. Ondanks het sterke materiaal weegt de Sweet Cake slechts 5,5 kilo. De Sweet Cake is verkrijgbaar in tien kleuren en is net als zijn kleine broertje perfect stapelbaar.


Met de Sweet Cake geeft ontwerper Beerd van Stokkum het klassieke cakevormpje een tweede leven als vrolijk designstuk. “Uitvergroot krijgt dit topontwerp én wereldberoemd icoon een nieuw leven met onvoorstelbaar veel mogelijkheden”, aldus Beerd. Denk aan een kinderbadje, bloembak, mini-moestuin of als mand voor de hond of kat. De Sweet Cake is gemaakt van onverwoestbaar kunststof en is daardoor geschikt voor binnen en buiten.
“Dat de Sweet Cake een krachtig en vrolijk product is merkte ik tijdens de Internationale Designbeurs in Milaan, waar mensen van alle leeftijden en nationaliteiten met veel enthousiasme en een grote glimlach naar mijn stand kwamen kijken.”


Wie is Beerd van Stokkum?
Beerd van Stokkum (1977) is geboren in Eindhoven. Na de Vrije School kiest hij voor de Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch (afgestudeerd in 2001) waar hij zijn fascinatie voor conceptueel denken en ontwerpen kan voeden. “Ik wil meer dan zomaar een poster of een boekje maken. Mijn doel is een wereld te creëren, mensen mee te nemen in mijn universum.” In 2006 start hij zijn eigen bureau Breed Ontwerp, waarin alle vormen van visuele communicatie samenkomen: ruimtelijk ontwerp, grafisch ontwerp, producten, animatiefilmpjes en websites. De helft van zijn tijd besteedt hij aan werk in opdracht de andere helft aan het bedenken en ontwikkelen van eigen producten zoals de Sweet Cake, Ornaments, the Art of Curtains, Daylight en the New Standard (genomineerd door El Hema).

Geen opmerkingen: