zondag 30 november 2008

Gezellige Kerst-gadgets!


Gezellig keukenschort van Laura Ashley in de klassieke kerstkleuren met rode besjes en groene blaadjes op een witte ondergrond. Daardoor ook geschikt voor na de kerstdagen.
Bedrag: € 14.50


Deze grappige 2-laags etagiere van JES Manufacturing Co. Ltd is exclusief ontworpen voor The House of Frazer. Hij is gemaakt van wit porselein en heeft twee schalen met grappige dansende dames decoratie afgewisseld met kersttekeningen.
Bedrag: € 29.50


Met deze keukendoek kunt u rond kerstmis op gepaste wijze uw servies afdrogen. 100% katoen.
Bedrag: € 4.95


Een sfeervol gastendoekje. Leuk om uw visite in de kerstperiode mee te verrassen of de badkamer mee op te vrolijken. De gebruikte kleuren zijn groen, rood, donkerblauw, beige en goud op een creme ondergrond. 100% katoen.
Bedrag: € 2.95

Al deze gezellige Kerst-gadgets zijn online te bestellen bij Bazaar Bijzonder.

zaterdag 29 november 2008

Creatief met paneelgordijnen !


Paneelgordijnen zijn brede banen verticale stof die achter elkaar geschoven kunnen worden. De minimale breedte is 120 cm en de maximale breedte 600 cm. De paneelgordijnen zijn zeer geschikt voor grote ramen, schuifpuien of openslaande deuren. Je kunt ze ook gebruiken als scheidingswand in woonkamer of open keukens maar ook in kantoorruimtes. Of gebruik ze om kastwanden mooi weg te werken.
Met paneelgordijnen kun je eindeloos varieren. Met baleinen, met Washi panelen of houten panelen in diverse kleuren. Natuurlijk is het ook mogelijk om met stoffen panelen van verschillende kleuren te spelen, bijvoorbeeld 2 witte panelen, 1 rood paneel, 2 witte panelen, enz.

Bij een goede woninginrichting kunt u alle opties bekijken.

woensdag 26 november 2008

Haute couture tussen de deur


Voeg een stukje Haute couture toe aan je interieur!
Zeg nou zelf, is dit niet een prachige stijlvolle design deurstopper voor de inrichting in je huis?
Deze stijlvolle deurstopper is leverbaar in de kleur zwart of rood, en houden letterlijk een voet tussen de deur.
De deurstoppers zijn gemaakt van zacht rubber, en blijven dus goed tussen de deur zitten.
Voor de prijs van 9,90 euro kom je in het bezit van dit mooie stukje design.
De afmetingen zijn 16 x 13,5 centimeter.

maandag 24 november 2008

Wijnglasmarker !


De maand december staat in het teken van feestdagen met bezoek van familie, vrienden en kennissen.
Bij zo'n gezellig samenzijn wordt er wel een flesje wijn open getrokken.
Je kent het wel, je gaat even hier en daar praten, je zet je glas weg en even later weet je niet meer welk glas van jou was.
Dit probleem is vanaf nu opgelost met de wijnglasmarker.
Doe de marker om je glas en onthoud gemakkelijk welk glas van jou was!
Verpakt in een set met 8 verschillende kleurtjes, en in een bloem of ster uitvoering.


Met de ster vind je zelfs je glas in het donker want deze wijnglasmarker is gemaakt van het populaire Glow in the Dark materiaal!
Een feest om naar te kijken !

Online te bestellen bij Gadgets en Trends.

vrijdag 21 november 2008

Asymmetrie, de najaarstrend 2009!


Asymmetrie is de nieuwste trend. In de najaarscollecties van Nederlandse designfabrikanten zijn volop asymmetrische vormen te ontdekken. Tafels die niet recht, rond of ovaal zijn, maar van alles wat hebben. Kasten waarvan de boekenplanken schots en scheef lopen, organisch vormgegeven karpetten, banken in amorfe ‘blob’ vormen. Het maakt het woonbeeld er lekker los en speels op. Ook op andere gebieden nemen Nederlandse ontwerpers alle vrijheid. Zo experimenteren vooral jonge ontwerpers met uiteenlopende materialen en innovatieve technieken. Ambachtelijke handwerktechnieken, vooral in houtwerk, zijn minstens zo interessant. Denk bijvoorbeeld aan poefjes met een grof gebreid omhulsel, tafels met decoratieve houtverbindingen of dekbedovertrekken met pailletjes, kraaltjes en fijn borduurwerk.

Tafel www.castelijn.nl
Kast www.quodes.com
Bijzettafel www.wouldyou.nl

donderdag 20 november 2008

Salontafel uit beeld




Salontafels verdwijnen langzaam maar zeker uit het meubelbeeld. In de praktijk zijn ze dan ook vaak allesbehalve praktisch: ze staan te ver van je af, ze belemmeren de loopweg en kleine kinderen pakken er alles af wat er op ligt. Bijzettafeltjes bieden een leuk én praktisch alternatief. Lekker hoog en licht in gewicht, pak je ze er gemakkelijk even bij. Ze zijn makkelijk verplaatsbaar en te zetten op de plaats waar je ze op dat moment nodig hebt. Bij elkaar geplaatst in een groepje, bieden ze tóch een groot blad als dat gewenst is.

Model Madre-Yang is uit de Opcion collectie van Baan. Voor meer informatie www.baanmeubelen.nl

Bron: Perscentrum wonen.

woensdag 19 november 2008

Koekoeksklok voor kids !


Miaaauuw! Tetteretééét! PWÔCK!
Op een leuke speelse manier klok leren kijken met een Koekoeksklok die met dierengeluiden de tijd aangeeft. Een echte aanwinst voor op de kinderkamer! De klok is voorzien van een lichtsensor, dit zorgt ervoor dat de kat ’s nachts stil is!
De koekoeksklok in kattenuitvoering is een product uit de uitgebreide collectie van Heads Up! Heads Up heeft een fantastische collectie koekoeksklokken bestaande uit allerlei boerderij en jungle dieren! Zo is er ook een koekoeksklok in ezel, varken, olifant, hond, schaap, kip, koe en paard uitvoering met bijbehorende geluiden.

Online te bestellen bij de Gadget fabriek.

maandag 17 november 2008

Buitenverlichting


Met een lichtplan brengt u het benodigde licht op de juiste plaatsen.

Net als binnenshuis heeft buitenverlichting drie verschillende toepassingen.

Functionele verlichting verlicht namelijk de looproutes en de toegangsdeuren. Verder zorgt een goed verlichte tuin voor een gevoel van veiligheid en controle.

Accentverlichting verlicht de mooiste punten van uw tuin, want zij verdienen die aandacht. Denk hierbij aan een waterpartij, beeld, boom of struik die u in het spotlicht plaatst.

Sfeerverlichting is een subtiele verlichting die uw tuin nog nodig heeft om de juist sfeer te creëren. Het is bijvoorbeeld sfeervol om langs de schutting of een muur nog enige verlichting te plaatsen.

Breng uw tuin, tuinkamer,terras of balkon in de avonduren tot leven!


Klik hier voor meer informatie over verlichting binnenshuis.

zaterdag 15 november 2008

Knikkertafel Marbelous


Hoe kom je op dit idee???

Functioneel houtsnijwerk en decoratie waar je mee kunt spelen. Houtsnijwerk gebruiken in een meubelstuk dat de volwassen wereld met de kinderwereld combineert.
Ontwerpster Tineke Beunders van Ontwerpduo werkt voornamelijk vanuit haar herinneringen als kind. Deze herinneringen zijn vaag maar roepen heel duidelijk een gevoel en een sfeer op. Dit verwerkt ze later in haar ontwerpen.

Ontwerpers van Ontwerpduo zijn Nathan Wierink en Tineke Beunders. Tineke en Nathan zijn in 2008 cum laude afgestudeerd aan De Design Academy Eindhoven met de projecten 'when I was little, marbelous, What it is, it isn't en Joints'.

'We wilden niet wachten met onze ontwerpstudio totdat we afgestudeerd zouden zijn, daarvoor is het te leuk. We zijn er mee gestart in het tweede jaar, de kaars 'tallow' werd toen in productie genomen. Vanuit ons atelier in Eindhoven realiseren wij zoveel mogelijk het hele traject zelf, van idee tot en met een kant en klaar product . Zo houden we de productie klein en persoonlijk.

Nathan werkt meer vanuit natuurkundige wetten en wetenschappelijke onderzoeken. Deze kennis gebruikt hij in zijn ontwerpen.
Wanneer Tineke en Nathan samen ontwerpen levert dat een fijne mix op van sfeer en techniek.

vrijdag 14 november 2008

Romantisch maanlicht


Is er iets romantischer dan maanlicht op het water ??

Dat is wat de Water Smoon je kan bieden: draadloos, herlaadbaar en ook nog eens compleet waterproof! De Water Smoon drijft langzaam over het water en bootst de schoonheid van de maan na.
Sensationeel in het zwembad, op het terras of in of naast het bad. Door de Water Smoon aan te raken kan je de ultra soft LED-verlichting aan of uit zetten. Verkrijgbaar in de kleuren rood, geel en wit.

donderdag 13 november 2008

Topdesign radiator



Een kunstwerk dat warmte afgeeft !!

De Heatwave is een radiator die er uitziet als een stuk klassiek smeedwerk met barokke krullen. Is dit echt smeedijzer? Nee, dat lijkt alleen maar zo. Het materiaal heet polybeton. Zwaar is het wel. De kleinste radiator weegt 14 kilo, de zwaarste maar liefst 84 kilo.

Het aanbod van small tot het extra large model is als een bouwpakket demontabel. Het extra large model is goed voor 1500 watt afgifte aan warmte. Deze radiator kan gewoon op het centrale verwarmingssysteem worden aangesloten. Een sieraad aan de muur in elke ruimte, en heel bijzonder is dat deze radiator zelfs de hoek om kan gaan.


De ontwerper is Joris Laarman. De Heatwave is in productie genomen door radiatorproducent Jaga en in samenwerking met designplatform Droogdesign is er ook een elektrisch aluminiummodel ontwikkeld.

Ontwerper Joris Laarman
Joris Laarman werd in Nederland geboren (1979) in de buurt van het Duits grensgebied.
Na één jaar beeldende kunst startte hij in 1998 zijn studie aan ‘the Design Academy’ te Eindhoven. Hij studeerde in 2003 cum laude af met zijn befaamde functionele rococo radiator ‘Heatwave’ welke intussen geproduceerd wordt door zowel Jaga (CV) en Droog design (elektrisch), en te koop is sinds 2007. Het ontwerp werd aangekocht door internationale musea en won daarnaast ook verschillende awards. Datzelfde jaar richtte hij zijn eigen ontwerpstudio op, waar hij zich concentreert op product design tot architectuur, waarbij hij vaak een poëtische, conceptuele aanpak combineert met stijl en ‘high tech’ engineering.
Naast een collectie unieke gelimiteerde edities werkt hij ook samen met een reeks internationaal befaamde design producenten zoals Flos, Artecnica, Swarovski, Droog, Jaga en vele andere. Zijn werk wordt wereldwijd tentoongesteld in diverse musea en beurzen, zoals in 2006 toen hij een van de jaarlijkse ‘Ideal House’ tentoonstellingen ontwierp voor de meubelbeurs van Keulen. Hij schrijft artikels en geeft seminaries voor o.a. Domus magazine en hij was gastdocent voor verschillende Europese universiteiten zoals de ‘Architectural Association’ London, ‘Rietveld Academy’ Amsterdam en ‘the Design Academy’ Eindhoven.

woensdag 12 november 2008

Aangepast wonen met stijl !

Niet alleen zullen er de komende jaren minder huizen worden gebouwd, maar ook de verkoop van bestaande huizen verloopt minder snel. De gemiddelde verkooptijd is inmiddels opgelopen tot ruim twaalf maanden. Natuurlijk heeft dit ook te maken met een redelijke vraagprijs en het krijgen van een hypotheek. Het aanbod van te koop staande huizen is weer groot, en de huizenkoper heeft weer alle tijd om te kunnen rond shoppen. De grote vraag is nu dan ook "Verkopen, Verhuizen of Verbouwen?"

Hoe kunt u langer zelfstandig blijven wonen in uw eigen vertrouwde omgeving? Een steeds groter wordende groep mensen zoekt oplossingen om dit te realiseren. Het huishouden aan iemand uitbesteden is voor vele geen probleem. Je privacy moeten opgeven, omdat je niet meer zelfstandig van toilet of douche/bad gebruik kan maken is voor iedereen een emotioneel moment. De aandacht voor aangepast sanitair is onder invloed van de vergrijzing sterk toegenomen. Sanitairproducenten denken volop mee en ontwikkelen stijlvolle oplossingen. De aanpassingen van nu zijn mooier, slimmer, veiliger en gebruiksvriendelijker.

Innovatief Toilet


Een toilet dat ná installatie en ná betegeling nog in hoogte ( 8 cm ) versteld kan worden. In een handomdraai op ieder gewenst moment en voor meerdere gebruikers kan dit toilet traploos worden ingesteld op een gebruikershoogte van 41 tot 49 cm.
Dit Duofix verstelbaar wc element is geschikt voor wandbevestiging en sluit perfect aan bij de specifieke wensen van individuele bewoners en de verschillende gebruikers. Het Duofix verstelbaar element is er ook voor de wastafel, bidet, urinoir, bad of douche, wasmachine en bijv. voor een armsteun.
Voor meer informatie : www.geberit.nl

Het gaan zitten op en het weer opstaan van een te hoge of te lage WC, kan hinderlijk zijn voor ouderen, voor mensen met bijvoorbeeld rugklachten of voor mensen die groter of kleiner zijn dan gemiddeld. Voor rolstoelgebruikers is het belangrijk dat de zithoogte van de rolstoel gelijk is aan de zithoogte van het toilet, zodat de gebruiker zelf van rolstoel naar toilet en weer terug kan schuiven. Deze hoogte ligt tussen de 47 en 52 cm. Dit probleem kan eenvoudig voorkomen worden met een aangepast toilet. Zo zijn er toiletten leverbaar die u 30 cm (elektrisch) in hoogte kunt verstellen.
Voor meer informatie : www.faschinkel.nl

Mensen met functiebeperkingen aan armen of handen ondervinden vaak problemen bij het reinigen na de toiletgang. Met de WC-VAmat behoort dat probleem definitief tot het verleden. De WC-VAmat reinigt en verzorgt de gebruiker na ieder toiletbezoek met water op lichaamstemperatuur, waarna automatisch de droogfunctie in werking wordt gesteld.


Het is een compact apparaat met moderne vormgeving dat eenvoudig op bijna elk toilet gemonteerd kan worden. De installatie bestaat uit een speciale toiletzitting met een unit waar alle functies zijn ingebouwd. Automatische doorspoeling en reiniging bijvoorbeeld. In tegenstelling tot andere apparaten gebruikt de behulpzame reiniger geen boiler, maar een warmte doorstroom element, hierdoor geeft de WC-VAmat continu verwarmd water en verbruikt hij alleen energie bij gebruik van het toilet.
Voor meer informatie : www.pronkergo.nl

Innovatief Seniorenbad

In dit seniorenbad Abraham is een geautomatiseerde liftstoel aangebracht die via een bedieningspaneel omhoog en omlaag gaat. Ideaal voor mensen die wat ouder, slecht ter been of invalide zijn.


Juist voor deze mensen kan een heerlijk bubbelbad met massagestralen veel goed doen. Door het liftsysteem van het seniorenbad kunt u op elk moment in of uit het bad. Natuurlijk kunt u ook bij het seniorenbad zelf kiezen welk systeem u er in wilt.
Voor meer informatie: www.aquawellness.biz



Het instapbad Ancona met een extra lage instaphoogte. In de uitsparing bevindt zich een 10mm dik element van helder veiligheidsglas, dat over 180 graden tot op de badrand kan worden gekanteld. Het makkelijk openen en sluiten van deze deur wordt mogelijk gemaakt door een gasdrukveer en een dempingsunit.
Voor meer informatie: www.duscholux.nl


Het Apollo inloopbad is een douche en bad ineen, eventueel zelfs met hydrotherapie. Het bad is voorzien van een veilige thermostaatkraan, de instap is veilig laag aangebracht en de deur is in noodgevallen snel verwijderbaar.
Voor meer informatie: www.apollo-medical.nl

Douche

Op het gebied van douche-aanpassingen lopen de voorzieningen uiteen van drempelsystemen die een normale douchecabine toegankelijk maken voor rolstoelgebruikers, eenvoudige klapzitjes/steunen en wegneembare zitjes, tot speciale douchecabines.


Cabines voor rolstoelgebruikers zijn drempelloos en hebben een extra brede toegang.
Tip: Plaats de kranen altijd naast de gebruiker i.p.v. achter de gebruiker, zodat men zelf de kraan kan bedienen.

Wastafel

Belangrijk bij aangepaste wastafels is dat ze de armbeweging van de gebruiker volgen. De moderne wastafels voor minder valide hebben ook onderarmsteunen en de rechte voorkant van de wastafel dient als handgreep of steun. Door de stevige verlengde achterwand is de wastafel extra stabiel. Zodat er ook op geleund kan worden. Verder loopt de onderkant meestal vlak en geleidelijk af, zodat er eventueel makkelijk een rolstoel onder past. Een in hoogte verstelbaar wastafelplateau is ook een goede oplossing, zeker in verband met het neerzetten van kleine spulletjes, en voor het onderhoud. Sommige wastafels en ook spiegels zijn in hoogte verstelbaar en/of hebben een kantelfunctie. Er zijn ook complete badkamermeubels die in hun geheel naar boven en beneden versteld kunnen worden.

Sensoren

Handig zijn de kranen, zeepdispensers en handendrogers met een sensor. Even je hand ervoor bewegen en het apparaat gaat direct werken. Ook praktisch zijn de kranen met verlengde grepen voor bediening met elleboog, pols of knie.

Steunen en Beugels

Grepen, steunen en beugels zijn onmisbare hulpmiddelen voor een veilig en comfortabel badkamergebruik. Wandbeugels zijn tegenwoordig ook verkrijgbaar in leuke kleuren met (optioneel) bijpassende planchetten en haken die de beugel multifunctioneel maken.


Met het oog op veiligheid zijn veel badbodems en douchevloeren verkrijgbaar in anti-slip uitvoering. Dit geldt overigens ook voor veel grepen, steunen en beugels.
Voor meer informatie: www.faschinkel.nl

Antislip

Zowel in de aangepaste badkamer als in de ‘gewone’ zijn antislip matten een uitkomst. Nooit meer uitglijden en altijd stevig staan. Er zijn speciale matten voor onder het kleedje. Zodat het geheel er decoratief uitziet en er niet uitgegleden wordt. Speciale antisliptegels zijn ook gewoon bij iedere tegelleverancier verkrijgbaar. Deze ruwe tegels geven een veel hogere grip dan de gladde variant. Met een goede vloerverwarming worden de gladde vloeren natuurlijk ook al minder glad.

Op de site Alles over badkamers kunt u nog meer informatie vinden.

Cup light


Een leuk lampje voor in de keuken bijvoorbeeld, maar dan wel veel leuker dan de doorsnee keukenlampjes.
Sander Lucas transformeerde een porseleinen koffiekopje tot lampje. Verkrijgbaar in een hangende en een liggende versie, beide voorzien van strijkijzersnoer. De hanglamp is eenvoudig op te hangen. De liggende lamp heeft een stekker en een schakelaar.

Afmetingen kopje: H 12 cm x Ø 7,5 cm
Lengte snoer: 130 cm
Materiaal: Porselein en aluminium
Geleverd inclusief lampje (max 40 watt)

Designer: Sander Lucas
Door op een andere manier naar bestaande interieurproducten te kijken maakt Sander Lucas ze, met een kleine, haast vanzelfsprekende ingreep nét even iets leuker. Afgeschreven producten zijn ook vaak grondstof en inspiratie voor een nieuw ontwerp. Houten fruitkistjes bijvoorbeeld, die elke ochtend door de groenteboer aan de straat worden gezet worden gered en krijgen een tweede leven als lampje, stoel, of opbergkistje. De producten krijgen, met de oorspronkelijke functie in het achterhoofd, op een heldere manier vorm en worden met oog voor detail afgewerkt.

dinsdag 11 november 2008

Kinder - slaap - kamer !


Voor alle (aanstaande) Papa's en Mama's, en (aanstaande) Opa's en Oma's, maar natuurlijk ook voor Sinterklaas en de Kerstman.

In deze webwinkel kunt u van alles vinden voor in de kinderslaapkamer, dekbedovertrekken, kussenhoesjes, knuffels, lampenkapjes, spreien, kinderkamer- accessoires, etc. “Cotton for Kids” is de naam die de handgemaakte en zelf ontworpen producten dragen. Voor zowel jongens als meisjes zijn er leuke creaties in deze webwinkel te vinden.
Naast het eigen label zijn er ook artikelen verkrijgbaar van het merk Colorique, Taftan, Impot, TAJ en Hiccups, Room Seven en Opsetims.
Ook bieden zij de mogelijkheid om bijvoorbeeld bijpassende gordijnen te laten maken of een andere maat voor uw dekbedovertrek, lakentjes etc., kortom veel is mogelijk. Misschien wilt u wel een sprei laten quilten in de door u samengestelde kleuren, vraag het gerust.
Wilt u liever de produkten van De Kinderslaapkamer zien, en het materiaal even kunnen voelen? Dat kan bij LOODS 5.

Voor (aanstaande) Opa's en Oma's is er ook nog een leuk voordeel van 25 euro te behalen! Kijk even op de site van OpiOmi voor de voorwaarden.

maandag 10 november 2008

Floating gadget!


Vandaag kwam ik op de site van mega gadgets een leuke gadget tegen voor in huis of op kantoor. Zoek je nog een bijzonder kado voor een speciaal iemand ? Wil je diegene met de Feestdagen of met zijn of haar verjaardag iets ongelooflijks geven ? Dan heb ik hier echt iets unieks gevonden.

Deze luxe standaard heeft twee ingebouwde zware magneten die het voorwerp in het midden (ook voorzien van een magneet) op de plek houden, waardoor het voorwerp dus eigenlijk los in de ruimte zweeft. Het lijkt ongelooflijk en dat is het eigenlijk ook. Mensen weten niet wat ze zien, als je deze in je woonkamer hebt staan.
De standaard is ongeveer 30 cm hoog. Hij wordt standaard geleverd met een wereldbol, maar je kunt er apart een fotolijstje, een vliegtuig, een Led Light, een spaceshuttle of een Mini Cooper bij bestellen. Zelf vind ik de Mini Cooper erg leuk!


Al deze accessoires zijn los verkrijgbaar en zijn allen voorzien van een magneet, zodat ze "blijven hangen". Lampen in de kop en voet van de standaard verlichten deze voorwerpen. Deze lampen kunnen aan of uitgezet worden om het gewenste effect te verkrijgen.

Op het filmpje van deze Floating Ideas Mega gadgets zie je hoe de wereldbol zweeft en rondbeweegt.

zondag 9 november 2008

Natuur op de muur!


Uitzonderlijke muurstickers, welke geïnspireerd zijn op de veelzijdige Scandinavische natuur. Met deze muurdecoratie wordt een oogverblindend effect gecreëerd. Alles is mogelijk, de enige limiet is je eigen creativiteit.
Heb je een kleine woonkamer, keuken, slaapkamer of hal creeer dan ruimte met deze muurstickers. Hoe kan dit nu ? Dit is namelijk een voorbeeld van optisch bedrog. Wanneer je deze muurstickers op de wand plakt lijkt het net of er nog ruimte achter de voorstelling zit. Optisch maak je dus meer diepte in bijvoorbeeld de woonkamer, keuken, slaapkamer of hal. Probeer het maar eens uit en je zal versteld staan!

Dit zijn ontwerpen van Trine Andersen, zij studeerde in 2001 af als Design Manager. Vervolgens is zij werkzaam geweest als Art Director bij twee verschillende reclamebedrijven. In 2005 is zij haar eigen bedrijf, Ferm Living gestart. Zij laat zich inspireren door de natuur en haar Scandinavische achtergrond. Dit is terug te zien in de muurdecoratie stickers van Ferm Living. Zij ontwerpt alle Ferm Living producten met de gedachte dat zij dit in haar eigen interieur zou willen toepassen.

Deze muurstickers en nog meer ontwerpen van Trine Andersen vind je in de webshop van NonPlusUltra.

zaterdag 8 november 2008

Stoer Landelijk Servies


De landelijke woonstijl is het verlangen naar puur, stoer en landelijk wonen, met als inspiratiebron het boerenlandleven van vroeger, maar wel met een eigentijds gevoel. In het landelijke interieur zien we een zee van grijstinten in combinatie met de trendkleur indigo. Bij dit interieur hoort ook een stoer indigo blauw servies met landelijke uitstraling. Handvaardigheid en handgemaakt zijn de kernwoorden voor deze nieuwe interieurtrend.

De borden en schalen van het "Bunzlau Castle " servies worden met de hand gemaakt. Overige producten worden met behulp van mallen gemaakt, welke regelmatig moeten worden vervangen.
Elk product wordt voorzien van de initialen van de decorateur,
Omdat de producten tweemaal worden gebakken op een temperatuur van 1250 graden Celsius zijn ze geschikt voor oven, magnetron en vaatwasser.
De producten worden tweemaal met de hand geglazuurd en zijn lood-en cadmium vrij. Elke kunstenaar snijdt de benodigde patronen uit natuurlijke zeesponzen. Vroeger werden hiervoor aardappelschijven gebruikt. Dit handwerk verklaard waarom kleuren en patronen enigszins kunnen verschillen.
Helaas onvermijdelijk, goede producten worden geïmiteerd. Een origineel "Bunzlau Castle " product heeft een van de volgende stempels aan de onderkant.


Online te bestellen in de webwinkel van Dutch Field, gespecialiseerd in kwalitatief hoogwaardige producten met het accent op een landelijke uitstraling.

vrijdag 7 november 2008

Tuinieren met Emoties !


‘Sense of Nature’ is een nieuw tuinplantenconcept waarbij alles draait om de emoties die ieder mens bij een plant beleeft.
Binnen dit concept zijn er vijf plantgroepen gemaakt. Elke groep refereert aan één zintuig (horen, proeven, ruiken, voelen,zien). Maar het is niet uitgesloten dat een plant juist bij meer zintuigen past. Lavendel bijvoorbeeld hoort bij ruiken, kijken en voelen. Het draait om de beleving.

Elk seizoen is bijzonder. En elke seizoen brengt een bepaalde unieke stemming met zich mee. Met Sense of Nature gaat een seizoen niet voorbij. Nee, met dit concept wordt elk seizoen ten volle beleefd. De pracht van de herfst, de winter, het voorjaar en de zomer kruipt tot diep onder de huid. Het zijn emotionele hoogstandjes die eigenlijk niemand mag missen.
De planten van Sense of Nature geven kleur, geur en smaak aan elk seizoen. Een uitgebalanceerd sortiment zorgt voor de mooiste herfst, winter, voorjaar en zomer.

Geniet ervan!

donderdag 6 november 2008

Berglandschap wordt Lampscape !


De natuur neemt steeds grote vormen aan in ons interieur, we worden attent gemaakt op het redden van de natuur, het gebruik van natuurlijke materialen, natuurlijke kleuren, en vormen gebaseerd op de natuur. Wonen met meubels in organische vormen, vloeren van natuurlijke materialen, verven op minerale basis, muurdecoratie en lampen gebaseerd op natuurlijke vormen.

Er zijn diverse mogelijkheden om op originele manier een stukje natuur in huis te halen. De serie Lampscapes is daar een voorbeeld van en bestaat uit lampenkappen die aan elkaar gesmolten lijken te zijn. Zo vormen ze samen één lampenkap. Door dit effect krijgen ze het aanzicht van een berglandschap.
De collectie lampscapes bestaat uit lampscapes uphill, lampscapes downhill, lampscapes 3 peaks en lampscapes 6 peaks. Alle lampscapes zijn verkrijgbaar in wit, gebroken wit, grijs, donkergrijs, rood en groen.
Een mooi design van Frederik Roijé.

Frederik studeerde in 2001 af aan de Design Academy Eindhoven en heeft nu zijn eigen studio in Amsterdam. Zijn voorkeur gaat uit naar het ontwerpen van producten voor het interieur. Vaak neemt hij als een bestaand product als uitgangspunt om daar vervolgens een nieuw gezicht aan te geven. Hierbij brengt hij functie en romantiek samen in één ontwerp.

Deze lampscapes zijn online te bestellen bij NonPlusUltra.

woensdag 5 november 2008

Tasty design, Sweet Cake


Het ouderwetse cakevormpje in het groot: multifunctioneel designstuk voor binnen en buiten. Te gebruiken als plantenbak, kinderbadje, zandbak of mand voor uw hond of kat (bijpassend 'cake'kussen apart leverbaar). De Sweet Cake is 27 cm. hoog en heeft een diameter van 71 cm. aan de bovenzijde. Ondanks het sterke materiaal weegt de Sweet Cake slechts 5,5 kilo. De Sweet Cake is verkrijgbaar in tien kleuren en is net als zijn kleine broertje perfect stapelbaar.


Met de Sweet Cake geeft ontwerper Beerd van Stokkum het klassieke cakevormpje een tweede leven als vrolijk designstuk. “Uitvergroot krijgt dit topontwerp én wereldberoemd icoon een nieuw leven met onvoorstelbaar veel mogelijkheden”, aldus Beerd. Denk aan een kinderbadje, bloembak, mini-moestuin of als mand voor de hond of kat. De Sweet Cake is gemaakt van onverwoestbaar kunststof en is daardoor geschikt voor binnen en buiten.
“Dat de Sweet Cake een krachtig en vrolijk product is merkte ik tijdens de Internationale Designbeurs in Milaan, waar mensen van alle leeftijden en nationaliteiten met veel enthousiasme en een grote glimlach naar mijn stand kwamen kijken.”


Wie is Beerd van Stokkum?
Beerd van Stokkum (1977) is geboren in Eindhoven. Na de Vrije School kiest hij voor de Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch (afgestudeerd in 2001) waar hij zijn fascinatie voor conceptueel denken en ontwerpen kan voeden. “Ik wil meer dan zomaar een poster of een boekje maken. Mijn doel is een wereld te creëren, mensen mee te nemen in mijn universum.” In 2006 start hij zijn eigen bureau Breed Ontwerp, waarin alle vormen van visuele communicatie samenkomen: ruimtelijk ontwerp, grafisch ontwerp, producten, animatiefilmpjes en websites. De helft van zijn tijd besteedt hij aan werk in opdracht de andere helft aan het bedenken en ontwikkelen van eigen producten zoals de Sweet Cake, Ornaments, the Art of Curtains, Daylight en the New Standard (genomineerd door El Hema).

dinsdag 4 november 2008

Verkopen of verbouwen ?


Niet alleen zullen er de komende jaren minder huizen worden gebouwd, maar ook de verkoop van bestaande huizen verloopt minder snel.
De gemiddelde verkooptijd is inmiddels opgelopen tot ruim twaalf maanden. Natuurlijk heeft dit ook te maken met een redelijke vraagprijs en het krijgen van een hypotheek. Het aanbod van te koop staande huizen is weer groot, en de huizenkoper heeft weer alle tijd om te kunnen rondshoppen.
De grote vraag is nu dan ook "Verkopen of Verbouwen?"

De laatste tijd ben ik door diverse mensen benaderd die voor het zekere van het onzekere kiezen. Verbouwen dus!
Een vergroting van de woning, een trendy badkamer, een modernere keuken, van twee slaapkamers één grote slaapkamer met inloopkast, zijn een paar voorbeelden waarvoor huizenbezitters liever kiezen op dit moment. Eigenlijk de reden waarvoor ze liever gingen verkopen en verhuizen.
Natuurlijk hoeft het lang niet altijd zo ingrijpend, want met een nieuwe meubelopstelling, gezellige kleuren en een mooie styling enz. woont u voor uw gevoel ook in een nieuw huis.

Meestal weet u wel wat u graag veranderd zou willen zien in uw huis, maar "Hoe?" is dan de grote vraag. Een goede raad is dan om een interieurontwerpster in te schakelen. Zij kijkt met een frisse blik naar uw woning, de indeling, de meubelopstelling, de kleuren, de styling, enz.
De ervaring leert dat iedereen te maken heeft met interieurblindheid in zijn eigen huis. Je bent gewend geraakt aan de indeling, de opstelling en de styling. Je denkt dat bijvoorbeeld de badkamer alleen in de huidige opstelling mogelijk is en dat de nieuwe keuken alleen in die hoek geplaatst kan worden. Een interieurontwerpster ziet ook andere mogelijkheden met wat aanpassingen, welke natuurlijk afhankelijk zijn van het type huis.
Zij kan de plannen voor je uitwerken op een plattegrondtekening en/of perspectieftekening, zodat het nieuwe plan voor u ook duidelijk zichtbaar wordt.

Heb je ook voor verbouwen gekozen? Kijk dan voor verdere informatie op mijn website.

maandag 3 november 2008

Hééééél bijzondere vazen!


De Tea party vaas is een porseleinen mix & match vaas regelrecht uit Wonderland.
Deze drie theekopjes en een melkkannetje worden omgetoverd tot een wel heel originele vaas.
Ben je op de vorm uitgekeken dan stapel je de kopjes gewoon op een andere volgorde op elkaar en in no-time ontstaat er een nieuwe vaas!


Ooit gehoord van een te personaliseren vaas ? Of van een te 'pimpen' vaas? En dan ook nog eentje die je zo plat als een dubbeltje aanschaft en zijn vorm pas krijgt met warm water?
Dit is de Le Sack Photo! Gemaakt van thermisch PVC en met 2 vakjes (voor- en achterzijde) waarin foto's of andere leuke afbeeldingen gestoken kunnen worden.


De Bikini vaas presenteert bloemen zoals bloemen nog nooit te zien waren.
Een bijzondere vaas en een echte eyecatcher in ieder interieur!


Toen Edison in 1893 de gloeilamp uitvond, had hij zich waarschijnlijk nooit kunnen bedenken dat de lamp en zijn armatuur zo'n enorme ontwikkeling ging doormaken. Verlichting is een bron van inspiratie voor veel ontwerpers. Het resultaat is vaak verfbluffend. Lampen zijn bijna niet meer als zodanig te herkennen en worden steeds meer sculpturen, die ook als het licht uit is, een lust voor het oog zijn.
Deze vaas is heel mooi in elk interieur, verandert in de kleuren rood, groen, rose, blauw en geel.


Zwart / wit is in! Daarom dat een van onze toppers nu ook in deze kleuren verkrijgbaar zijn. Er is er een in wit, een in zwart en kun je niet kiezen dan is er ook nog een zwart/wit variant! Uiteraard werkt deze Le Sack hetzelfde als de gewone Le Sack: je krijgt 'm zo plat als een dubbeltje. Vervolgens hou je Le Sack onder een goed warme kraan. Het materiaal wordt dan soepel en je kunt de vaas maken die jij wilt. Vul je Le Sack daarna met koud water dan wordt het kunststof hard en kunnen de bloemen er in. Bloemen verwelkt? Maak de vaas schoon met warm water en je legt 'm zo weer plat in de kast!

zondag 2 november 2008

Kleur in je interieur


• Klaar om je kleurkeuze te bepalen? Doe dat dan in de ruimte die je wilt gaan schilderen. Dan heb je meteen het juiste licht.
• Bekijk ook hoe een staal eruit ziet bij kunstlicht.
• Heeft de ruimte ramen op het noorden? Pas dan op met koele kleuren. Dat kan te koud worden.
• Komt er veel daglicht binnen? Dan kun je gerust wat fellere en donkerdere kleuren kiezen.
• Donkere, warme kleuren doen een ruimte kleiner en knusser lijken. Lichte en koele kleuren zorgen er juist voor dat een ruimte groter lijkt.
• Pas kleur toe in een basiscombinatie met grijzen, witten of bruinen. De kleur komt dan goed tot zijn recht en de basiskleuren zorgen voor rust en balans.
• Werk van donker naar licht. Kies voor de vloer de zwaarste kleur. Gebruik een lichtere kleur voor de wanden en maak het plafond in de lichtste kleur. Zo is de ruimte in balans.
• Een vloer lijkt groter als de plinten dezelfde kleur hebben.
• Een vloer lijkt kleiner als de plinten dezelfde kleur als de wand hebben.
• Met gloeilamplicht worden kleuren warmer. Met halogeenlicht worden kleuren juist kouder.
• Lichte kleuren reflecteren licht, donkere kleuren absorberen licht. In een ruimte waar donkere kleuren gebruikt worden, is daarom meer (kunst)licht nodig.
• Glanzende oppervlakken reflecteren het licht beter. Felle kleuren worden dan nog feller en wit wordt nog witter.
• Als verlichting omhoog schijnt, lijkt de ruimte hoger en groter.
• Rode en roze tinten lijken in kunstlicht dieper, blauw en groene tinten daarentegen kunnen vervagen. Houd daarmee rekening voor ruimtes die voornamelijk in de avond gebruikt worden.
• De combinatie van matte en glanzende oppervlakken geeft een spannend effect. Vooral wanneer de gebruikte kleuren dicht bij elkaar liggen.
• Op glanzende oppervlakken vallen oneffenheden extra op.
• Metallic verven kunnen een ruimte een prachtig accent geven. Zorg er wel voor dat de ondergrond goed vlak is of heel regelmatig van structuur.
• Oneffenheden van een oppervlak zijn beter zichtbaar bij lichte kleuren dan bij donkere.
• Matte verven en structuurverven maken kleuren zachter.
• Hoogglansverven maken kleuren harder.
• Een streepdessin in de lengte laat de ruimte hoger en smaller lijken
• Een streepdessin in de breedte laat een ruimte breder en soms langer lijken.

Voor meer informatie: Mijn column "Breng kleur in je interieur" en de site van Histor.

zaterdag 1 november 2008

Verkoopstyling, omdat er geen tweede kans is voor een eerste indruk

Verkoopstyling is het verkoopklaar maken van uw woning volgens een speciale techniek en een deskundige manier van ‘kijken’ naar uw woning.

Iedere woning heeft zijn eigen karakteristieken, opvallende en mooie punten, maar ook zijn minder fraaie punten. Door het benadrukken van al het goede wat een huis in zich heeft maak je kijkers enthousiast en geïnteresseerd. Een op de juiste manier gepresenteerde woning zal opvallen tussen de andere te koop staande woningen en zal eerder verkocht worden.

Warm welkom
Het visitekaartje van uw huis is uw voordeur, dus zorg dat deze er goed geschilderd en schoon uitziet. Voor een warm welkom aan de voordeur is het plaatsen van gezellige plantenbakken een goede manier om voor een juiste sfeer te zorgen.
Het terras of de tuin knapt ook helemaal op met enkele frisse plantenbakken, wat de sfeer en de uitstraling van uw woning helemaal ten goede komt. Zet de vuilnisbakken uit het zicht!!
Zorg dat uw hal er verzorgd en opgeruimd uitziet, hier krijgt de koper zijn eerste indruk van de sfeer in uw huis.

Opruimen en styling

Een opgeruimd huis ziet er overzichtelijk en gezellig uit. Zowel binnen als buiten is het belangrijk dat het er opgeruimd en schoon uitziet. Hierdoor komt het huis beter tot zijn recht en zijn mensen niet afgeleid door rommel. Ze kunnen zich helemaal richten op het huis en fantaseren over hoe het zou zijn als zij erin zouden wonen. Laat de verkoopstyliste u hierbij helpen, en zij maakt van uw huis één grote etalage. Immers word je door een opvallend mooi gestyleerde etalage in een winkelstraat ook gestimuleerd om naar binnen te gaan en tot het doen van een aankoop.

Klussen

Wanneer er zaken kapot zijn aan of in uw huis is het raadzaam deze te ( laten ) repareren.
Het huis krijgt hierdoor meerwaarde en ook de uitstraling komt beter tot zijn recht. Denk er ook aan om bijvoorbeeld kapotte lampjes te vervangen, oud behang of schilderwerk op te frissen, een oud douchegordijn te vervangen, een rommelige tuin op te knappen, enz.
Met weinig middelen zijn deze zaken op te lossen, en ze zullen zeker een groot effect hebben.
Deze uitgaven zult u voor uzelf moeten afwegen tegen het eventueel sneller verkopen van uw woning.

Inrichting
De inrichting / aankleding van uw huis heeft veel impact op de uitstraling van uw huis.
In een kleine woning kan het helpen om juist voor een andere meubelopstelling dan de gebruikelijke te kiezen, waardoor het voor het oog lijkt dat de kamer groter is. Soms is het noodzakelijk om meubelstukken of schilderijen weg te halen om voor een rustiger woonbeeld te zorgen. De verkoopstyliste helpt u ook op weg naar een rustig kleurgebruik in elke kamer. Eventuele kleuraccenten zijn dan aan te brengen met gekleurde
woonaccessoires.

Licht en verlichting

Maak optimaal gebruik van het daglicht door de ramen zo min mogelijk te bedekken met gordijnen en/of planten. Waar licht is, is ruimte. De kamer komt ruimer, frisser en vriendelijker op de koper over. Tevens zorgt het binnenkomende daglicht voor een gezellige sfeer met zijn licht- en schaduwplekken.
Tijdens een bezichtiging is het verstandig donkere hoekjes in uw huis te verlichten, hiermee verhoogt u de sfeer en zal de ruimte gezelliger op de koper overkomen.

Accessoires

Vaak hebben mensen in de loop der jaren allerlei accessoires verzameld, en zijn deze niet meer op elkaar afgestemd of gedateerd. We zijn eraan gewend geraakt, want we hebben ze nu eenmaal al jaren staan. Het werkt heel verfrissend om alle accessoires eens uit de kamer te halen, en opnieuw heel kritisch te bekijken welke accessoires u terug wilt zetten en welke u alvast inpakt. Soms is het beter op advies van de verkoopstyliste nieuwe accessoires aan te schaffen met als doel de woning actueler te maken. Houdt dan in gedachten dat deze accessoires uiteraard van uzelf zijn en u ze gewoon meeneemt als u gaat verhuizen.

Planten

Planten zorgen voor een levendig interieur en brengen sfeer in uw huis.
Plaats wat frisse nieuwe planten in uw vensterbank, op een kastje, op tafel enz.
Zorg dat uw tuinplanten er verzorgd bijstaan, want ook uw tuin oogt dan sfeervoller.
Poot er eventueel nog wat frisse kleurige plantjes bij voor een optimaal effect.

Huisdieren

Heel veel mensen zijn bang of allergisch voor huisdieren. Zorg dat uw huisdieren bij een bezichtiging van uw huis tijdelijk elders ondergebracht worden. Het is ook niet verstandig om etenswaren of verzorgingsspullen van uw huisdier in huis ten toon te stellen. Lucht uw huis goed, en zorg dat de geur van uw huisdieren gecamoufleerd wordt met lekkere luchtjes van geurkaarsen of andere lekkere geurtjes. Niet iedereen is gecharmeerd van het hebben of ruiken van dieren in huis.

Verhuisdozen

Wek niet de indruk dat u al een ander huis gekocht heeft. Zet geen stapels verhuisdozen in huis.
Bent u al verhuisd? Een leeg huis maakt het voor potentiële kopers lastig om zich een goed beeld te vormen van de grootte van de kamers. De verkoopstyliste heeft hiervoor nuttige tips om uw huis toch zo goed mogelijk te presenteren.

Makelaar

Als u een makelaar gaat inschakelen bij zoiets belangrijks als het verkopen van uw huis dan is het verstandig dat de verkoopstyling al reeds gedaan is. De makelaar zal foto’s van uw huis maken, en wie wil niet dat zijn woning er wat presentatie betreft uitspringt tussen de andere te koop aangeboden huizen. Dit is uw aandeel om te zorgen voor een spoedige verkoop. Een investering van 500 euro kan soms een verschil van 5000 euro in de verkoopprijs betekenen.

Waarom de verkoopstyliste inschakelen als bewoners dit zelf kunnen doen ?

De ervaring leert dat iedereen te maken heeft met interieurblindheid in zijn eigen huis. Je bent gewend geraakt aan het meubelstuk waar je om heen moet lopen, en allerlei persoonlijke spulletjes her en der verspreid in het interieur storen je niet. De verkoopstyliste die bij u binnenkomt kijkt kritisch rond in en om uw huis, en kijkt als het ware door de ogen van een potentiële koper.
Met een objectieve frisse blik van de verkoopstyliste, en door styling tips en adviezen worden huizen daadwerkelijk sneller verkocht. Het gaat erom dat kijkers door uw inrichting heen kunnen kijken en zich er hun eigen inrichting in kunnen voorstellen. Hoe makkelijker dat gaat hoe beter de verkoop verloopt.