woensdag 18 februari 2009

Goede meubelen in slechte tijden



De internationale meubelbeurs in Keulen is al jaren een begrip in de internationale interieurwereld. Niet alleen het reusachtige beurscomplex staat vol met nieuwe collecties meubelen, ook in shops, restaurants, galeries in de stad en oude pakhuizen langs de rivier de Rijn presenteren jonge designers en vooraanstaande bedrijven hun nieuwste ontwerpen.

Algemeen signalement
Met de focus op duurzaamheid, comfort en tijdloosheid is de toon gezet voor 2009. Spectaculaire nieuwe trends waren ver te zoeken. Fabrikanten en ontwerpers wachten op betere tijden en wagen zich niet aan experimentele projecten. Dus niet veel ‘geks’ maar wel veel goeds te zien in Keulen.

Zitten zoals het uitkomt!
Elk interieur is anders; qua formaat, qua karakter, qua smaak. In de ogen van ontwerper Dick Spierenburg is een bank een sterk aanwezig en tegelijk bescheiden meubelstuk. Vanuit deze gedachte ontwierp hij voor Montis de Domino; een nieuw elementenprogramma. Om een bank te ontwerpen die in uiteenlopende ruimtes én op vele manieren toegepast kan worden, heeft Dick Spierenburg gekozen voor losse elementen. Daarmee creëer je een traditionele twee-, drie-, of vierzitter, maar ook de ultieme loungebank of een intieme chaise longue. Met de losse zit-, rug- en armelementen zijn oneindig veel opstellingen te maken; van knus en compact, tot zeer royaal en ruimtelijk. Maar óók combinaties met een dubbele zitrichting die vaak worden toegepast in lobby’s van hotels en kantoren. Losse, soepele rugkussens zorgen voor extra comfort en kleur. Voor meer informatie: www.montis.nl

Geen opmerkingen: