donderdag 19 maart 2009

Woonidee NL


Een groen huis is mooi, hip, sexy en betaalbaar. Dat moeten de bezoekers van Woonidee NL ondervinden, zegt de organisatie van de woonbeurs die woensdag in de Jaarbeurs in Utrecht is geopend.

Woonidee NL heeft dit jaar het thema groen. Bezoekers worden geïnformeerd over duurzaam wonen en duurzaam design. Mensen die in tijden van recessie geen nieuwe spullen voor in en om het huis willen aanschaffen, kunnen verscheidene workshops volgen.

In 40 minuten leren deelnemers bijvoorbeeld een oud servies 'op te leuken' en op die manier weer een nieuw leven te geven.

Op de beurs is alles aanwezig voor in en om het huis. Nieuwe trappen, vloerkleden, bedden, banken en zelfs de nieuwste afvoerputjes zijn te bekijken. Volgens de organisator van de beurs hebben de standhouders geen last van de recessie.

,,Mensen zullen nu eerder gaan verbouwen of restylen dan dat ze gaan verhuizen. In tijden van recessie vallen mensen terug op hun basis en dat is vaak het huis.''

Mensen die met de handen in het haar zitten als het gaat om de inrichting van hun huis, kunnen ook op de woonbeurs terecht. Bezoekers kunnen met schetsen, plattegronden en foto's van hun huis terecht bij tien interieuradviseurs. Tijdens de beurs worden duizend gratis woonadviezen gegeven. Woonidee NL duurt tot en met 22 maart.

Lees meer op Architectenweb

2 opmerkingen:

Isabelle zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Isabelle zei

Hallo,

Mijn woon idee wil ik realiseren door tegenstellingen, zoals back to basic interieur van oud hout met invloeden van de franse style, iets glamourous met simplicity en alles in de tinten creme en bruin..ook erg pratisch met kinderen