zaterdag 30 mei 2009

De Seniorenbank, het optimale zitcomfort voor buiten!

Speciaal ontworpen door Falco om gemak en comfort te bieden op de plek waar dat voor ouderen het belangrijkst is; de zitpositie.


De Seniorenbank heeft namelijk een verhoogde zitpositie met een geïntegreerde gasdrukveer die zorgt voor makkelijk opstaan en zitten. De gasdrukveer, het zitgedeelte en de brede voetsteun onderaan staan met elkaar in verbinding en zorgen ervoor dat het zitten wordt vergemakkelijkt. Door te gaan zitten en naar achteren te schuiven, de voeten op de voetsteun te plaatsen zorgt de gasdrukveer ervoor dat men 'vanzelf' comfortabel zit. Ook zorgt de brede voetsteun onderaan voor comfort en steun voor vermoeide benen.


De Seniorenbank is in verschillende opstellingen verkrijgbaar; van enkel- tot vierzits. Met meerdere banken kan een groepsopstelling gemaakt worden. Daarnaast is ook gedacht aan de rollator-gebruikers want de Seniorenbank is verkrijgbaar met een ingebouwde mogelijkheid om rollators te parkeren. Deze parkeerplaats kan tegelijkertijd ook gebruikt worden als zitplaats.

Bron: Architectenweb

Geen opmerkingen: