donderdag 10 september 2009

Natuur als inspiratiebron. Go Green! (2)

Natuur is ook de trend voor dit najaar. Natuur in de vorm van materialen, motieven en kleuren die dit najaar volop in de interieurstoffen zijn terug te vinden. Opvallend is het gebruik van verschillende stoffen, applicaties, bandjes, randjes, kantjes, smockranden, borduursels en lederen details. Handvaardigheid en creativiteit staan weer hoog in het vaandel als het gaat om ons interieur.
Woonmodecity 2009 liet ons kennismaken met al deze noviteiten, en is hét evenement waar ook ADO haar najaarsnoviteiten onder de aandacht bracht.

Deze bijzonder ogende kwaliteit heeft een fijne honingraat structuur en hierdoor een opvallend organisch uiterlijk en geeft een dito gevoel. De stof is als vitrage te gebruiken, en in combinatie met een uni stof erachter als overgordijn.


Een stoer detail is de donker gekleurde stoffen band aan de bovenkant en onderkant.


Heel bijzonder is deze tafelloper gemaakt van stof met pantermotief en afgezet met lederen band.


De trend van nu is om bijvoorbeeld smockranden te verwerken in gordijnen, en deze gesmockte gordijnen staan bijzonder lief in de babykamer.


Ook tot de babykamer is het gebruik van natuurlijke kleurtjes en motieven doorgevoerd.


Vouwgordijnen zijn bij iedereen wel bekend, maar kijk hoe je met 3 verschillende stoffen een totaal ander vouwgordijn kunt ontwerpen. Prachtig voor in de keuken.


Een leuk idee om de embrasses eens ander op te hangen d.m.v. een zeilring.


Het gebruik van gekleurde biezen aan de gordijnen en vouwgordijnen geeft een prachtig lijnenspel en vormen door het kleurgebruik een eenheid met de andere kleuren in deze ruimte.


Sfeer in de slaapkamer. Panelen bespannen met prachtige stoffen boven het hoofdeinde geven sfeer in je slaapkamer.


Een origineel idee om via deze kwasten je gordijnen te sluiten. Veel warmer en sfeervoller dan plastic trekstangen.


Een combinatie van verticale strepen in het vouwgordijn met horizontale brede streep geeft een bijzonder effect in de werkkamer.


Een wit interieur geef je een prachtig najaarsgevoel met deze bijzondere streepstof met bruine en witte verticale banen.


Een roede met ringen, maar dan echt heel bijzonder en prachtig bij deze stof in een design interieur.



Vraag bij je woninginrichter naar de ADO najaarscollectie!

Geen opmerkingen: