donderdag 5 november 2009

De mythes over spaarlampen

Uit reacties op mijn artikel “Vandaag drie nieuwe series LED lampen voor de woonkamer” blijkt dat er veel onduidelijkheid is over de nieuwe LED spaarlampen van Philips. Graag wil ik een aantal mythes uit de wereld helpen.


Mythe 1 : Spaarlampen geven hard onaantrekkelijk licht. Dat is niet langer zo. Je kunt nu een spaarlamp kiezen waarmee je elke gewenste lichtsfeer kunt creëren, van zacht, warm en intiem tot helder en sprankelend.

Mythe 2 : Spaarlampen lichten langzaam op. Hoewel dit vroeger vaak het geval was, branden de spaarlampen van nu binnen enkele seconden op hun volledige sterkte. De EcoClassic en EcoHalo range branden zelfs direct op volle sterkte.

Mythe 3 : Spaarlampen werken niet met dimmers. Dankzij de technologische vooruitgang kun je kiezen uit verschillende spaarlampen die kunnen worden gedimd.

Mythe 4 : Spaarlampen zijn alleen beschikbaar in een beperkt aantal ontwerpen. Niets is minder waar. Spaarlampen zijn beschikbaar in een reeks aantrekkelijke vormen en grootten die in elke armatuur passen.

Mythe 5 : Spaarlampen zijn veel duurder dan normale gloeilampen. Hoewel de aanschafkosten van een spaarlamp iets hoger kunnen zijn dan een normale lamp, dit geld heb je binnen de kortste keren terug verdiend door de energie die je bespaart en de lange levensduur van de lamp.

Mythe 6 : Kost het in- en uitschakelen van spaarlampen niet meer energie dan wanneer ze aanblijven? Nee, je bespaart altijd meer energie wanneer je een lamp uitschakelt die niet nodig is.

Een kleine greep uit de energiezuinige alternatieven van Philips.

Standaardlampen : Econic LED in 5 en 7 watt

Kogellampen : Novallure LED of Accent White LED beide in 2 watt

Reflectorlampen : Spaarlamp Reflectorlamp R63 in 8 en 11 watt

Globelampen : Softone Standaard in 5,8,12,16,20 watt

Kaarslampen : Novallure LED in 2 watt en Accent White LED in 2 watt

Halogeenlampen : Econic LED in 3 watt

LED-lampen kunnen veel verschillende soorten lichtkleuren produceren, afhankelijk van de fabricage en hoe ze geconfigureerd zijn.

Klik hier voor nog meer informatie over de afzonderlijke spaarlampen

Geen opmerkingen: