woensdag 25 augustus 2010

Sfeerverlichting met Maanlicht kussen!


Je zult het ongetwijfeld al gemerkt hebben dat het in de avond al sneller donker wordt, en als straks de Wintertijd van start gaat zullen de lampen nog eerder nodig zijn. Overdag wordt je huis verlicht met natuurlijk licht. In de ochtend is er een andere lichtinval dan in de middag of aan het begin van de avond. Het licht in je woning verandert continu.

In de avond hebben we vaak dezelfde verlichting aan, omdat we te weinig lichtbronnen hebben of omdat we te weinig spelen met het licht. Door middel van het gebruik van dimmers kunnen we lichtbronnen ook een andere functie geven en een andere sfeer creëren. Bijvoorbeeld de hanglamp boven de eetkamertafel kan met behulp van een dimmer veranderen van leeslicht naar schemerlicht bij een romantisch diner. Hetzelfde geldt voor een vloerlamp bij de zithoek, welke je met een dimmer kan veranderen van leeslicht naar schemerlicht om gezellig bij te praten met een wijntje.

In een verlichtingplan is het belangrijk dat er zoveel mogelijk lichtbronnen gepland zijn, want met voldoende lichtbronnen kun je steeds een andere sfeer creëren en het lichtplan aanpassen aan elk jaargetijde. Alle lichtbronnen hoeven namelijk niet altijd tegelijkertijd te branden. Het is leuk om te spelen met licht, met schaduw en verlichte plekken, met indirect (sfeer) licht en met direct (functioneel) licht. Een goed lichtplan speelt zich af op verschillende hoogtes in het interieur. Met het uitlichten van interieurdetails worden accenten gemaakt en geven het interieur sfeer en karakter.

Sfeerverlichting zal niet snel zachter zijn dan dit maanlicht kussen!
Deze donzige lichtbron zal niet onopgemerkt blijven. Via een licht van binnenuit verandert het kussen steeds in verschillende kleuren. Het kussen wordt aangedreven door een accu die netjes opgeborgen zit achter een rits. Het Maanlicht kussen is door het LED-licht veilig in gebruik en toch helder van kleur. Door het kussen een tik te geven zal hij aan of uit gaan. De zachte gloed van het Maanlicht kussen zorgt voor een knus sfeerlicht.

Meer informatie: Gadgetfabriek

Geen opmerkingen: