maandag 8 november 2010

Kersttrend 2010

Nog 46 dagen te gaan tot de Kerstdagen. Tijd om na te denken over de kerstdecoratie en het kerstdiner. Wat zijn de trends voor 2010?

Afgelopen week ben ik op de Kerst- en Winterfair in de Brabanthallen geweest.
Volgens één van de Kersttrends voor 2010 vieren we kerstmis op z’n vrolijkst. Felle, synthetische kleuren en drukke prints vertegenwoordigen het optimisme waar we zin in hebben. Niets is te gek bij deze trends waar grafische opdrukken een hoofdrol spelen.
Kernwoorden: urban, gelukkig, bohemien, doe-het-zelf, eenvoud, folklore, ambachtelijk, extravagant.
Toch zag ik daar in de boomdecoratie niet veel van terug. Deze trend was wel te signaleren in de tafeldecoratie. Van vrolijk tot "foute" zoete kleuren.

ROMANTIEK
Wat opmerkelijk was op deze fair is dat veel mensen dit jaar, evenals vorig jaar, zullen kiezen voor een romantische, harmonische en rustieke kerstboom, want hiervan was een ruim aanbod.
Grijstinten worden aangevuld met rustige kleuren als wit, antiekgroen en verschillende varianten van bruin.
Dit kleurenpalet wordt opgelicht door een accent van wit goud.

LUXUEUS
Diepe, sensuele kleuren en luxe, rijke materialen passen binnen deze derde trendsfeer. In de basis zien we etnische neutralen met accenten van as en sneeuw gecombineerd met harmonische volle tinten, varierend van oranje-achtig tot purperig tot dieprood, met een snufje lood. Kernwoorden zijn hier: sensueel, raffinement, overvloed, oosters, wild, natuur, schatten.


THEATRAAL
Sferen uit verschillende culturen vormen een warm geheel bij deze kersttrend.
We zien hier een combinatie van paars-roze-bruine neutralen en botsende tinten van edelstenen als amethist, smaragden en saffieren. Als accent dient hier een diepe, spiegelende chroomglans. Trefwoorden zijn onder meer: neo-traditioneel, couture, gedistingeerd, theatraal, toneel- en decoratieve kunst, erfenis, ceremonieel, dandyisme.

Ik heb leuke en creatieve ideeën opgedaan op deze fair. Het wordt dit jaar wat mij betreft een natuurlijke, creatieve, romantische sfeer tijdens de kerstperiode.

Geen opmerkingen: