maandag 6 december 2010

Handige verf tips bij probleemgevallen.


Als je een kamer op wil knappen en zelf graag de kwast of roller ter hand neemt dan sta je wel eens voor een probleemgeval.
Wat moet je met die muur of het plafond?
Wat is de oorzaak?
Hoe ga je het probleem goed oplossen?

Hieronder enkele behandel tips voor het adequaat oplossen van het probleem:

Aanslag
Te herkennen aan bruingele vlekken. Mogelijke oorzaken zijn tabaksrook, open haard, kachel, brandende kaarsen of tochtvervuiling. Reinig de ondergrond met water en ammonia of Histor Ontvetter. En bij zware verontreiniging gebruik Histor Renovatie muurverf. Behandel vervolgens het hele oppervlak met Histor Vlekdekkende voorstrijk. Hierna kun je een nieuwe laag muurverf aanbrengen.

Vocht
Te herkennen aan verkleuring en kringen op muren of plafonds. Mogelijke oorzaak is lekkage. Maak de ondergrond droog. Gebruik vervolgens Histor Vlekdekkende Voorstrijk. Breng dit voorstrijkmiddel aan over de hele muur. Als je het alleen op de vlekken strijkt, krijg je glans- en kleurverschillen. Hierna kun je een nieuwe laag muurverf aanbrengen.

Poederende laag
Te herkennen door met je hand over de muur te vegen. Als je hand wit wordt, is er sprake van een poederende ondergrond. Verwijder met een borstel eerst de loslatende delen. Gebruik vervolgens Histor Voorstrijk waar nodig. Breng hierna een nieuwe laag muurverf aan.

Schimmel
Te herkennen aan bruine, grijze en/of zwarte plekken. Meestal in hoeken en op plafonds in badkamers en kelders. Mogelijke oorzaken zijn schimmels. Die floreren bij hoge vochtigheid in combinatie met een warme omgeving. Zorg dat de ruimte goed droog wordt. Bijvoorbeeld door permanente ventilatie. Borstel ten slotte de droge ondergrond stevig af. Behandel met een schimmeldodend middel. Breng hierna een nieuwe laag muurverf aan. Gebruik als de ruimte vochtig blijft, Histor Schimmelbestendige muurverf.

Bron: Histor

1 opmerking:

Mike muurverf zei

als u een muur wilt verven en u neemt met de verf de vorige lagen mee zodat deze om uw verfrol gaan zitten, is er sprake van verschillende verfsoorten op elkaar.

U kunt het beste alles afsteken of met een spanningsarme, oplosmiddelhoudende renovatieverf gebruiken.