vrijdag 4 maart 2011

Snurk beddengoed "Twirre"

Snurk beddengoed heeft weer iets nieuws: Twirre. Twirre houdt van breien met pennen zo lang als bezemstelen. En de bollen wol die ze gebruikt lijken wel basketballen. Daarvan krijg je breiwerkjes zo groot als een dekbed. En zin om vanavond vroeg onder de wol te kruipen.

Het begon allemaal met een gek ideetje over een kartonnen dozen dekbed genaamd Le-Clochard. En het zat al jarenlang in Peggy van Neer’s hoofd. Peggy werkte als copywriter bij een reclamebureau en haar vriend Erik van Loo was vertegenwoordiger in sportkleding. Op een dag raakte Erik onverwacht zijn baan kwijt. Maar Erik was natuurlijk al jaren op de hoogte van het ideetje en had op zijn beurt ook een idee. Hij wilde het dekbed echt gaan maken en verkopen.

Samen werkten ze het plan uit om 40% van de opbrengst aan Stichting Zwerfjongeren Nederland te geven. Want, zo vonden ze, Le-Clochard slaapt alleen lekker als je er daklozen mee helpt. Toen ook de Stichting Zwerfjongeren enthousiast reageerde op hun plan, besloten Erik en Peggy de sprong te wagen en van hun spaargeld dekbedden te bestellen.
Le-Clochard was een succes. In korte tijd werden er duizenden van verkocht. Bladen, kranten, blogs, er werd veel geschreven over het ongewone dekbed. En niet alleen in Nederland. Zelfs de New York Times prees het initiatief en prompt werd Le-Clochard ook in het buitenland verkocht.

Ja, het ideetje bleek zo gek nog niet. En nieuwe ideeën bleven maar komen. Net als mails van mensen over de hele wereld die wel meer apart beddengoed zouden willen. Eind 2009 was de eerste lijn van Snurk beddengoed een feit.

Snurk beddengoed wordt gemaakt in Pakistan. Want daar hebben ze de beste katoen en digitale printers. Maar ook omdat ze mens- en milieuvriendelijk werken en de designs zo kunnen produceren dat het toch nog betaalbaar blijft.

Meer informatie: Bijzonder Mooi

1 opmerking:

Hoeslaken zei

Die foto op dat bankje: Schitterend!