donderdag 28 juli 2011

'Spoel' vazen van Mara Skujeniece


De serie 'Spoel' vazen is ontstaan uit Mara's interesse en liefde voor textiel. Directe inspiratiebron voor het ontwerp van de vazen zijn de vormen en structuren van industriële klossen garens die gebruikt worden tijdens het weven of breien van de stof.

Mara Skujeniece is een veelzijdige ontwerpster, die studio houdt in Amsterdam. Haar ontwerpen zijn integer en hebben een fraaie eenvoud. Momenteel richt zij zich met succes op interieur- en product ontwerp.
Onder de bedrijfsnaam 'Skujeniece' werkt ze hard aan het uitbreiden van haar eigen design collectie, waarbij diverse producten in eigen beheer geproduceerd worden. Inspiratie voor haar ontwerpen, vindt ze onder meer in haar rijke Letse achtergrond.


De vazen zijn handgemaakt in Nederland. Ze variëren in maat en structuur en zijn uitgevoerd in wit porselein. Als je interesse hebt in een speciefieke hoogte, dan is dat ook mogelijk. Alle maten zijn op bestelling beschikbaar.
De vazen zijn te koop via Zilu, een webshop vol prachtige handgemaakte producten van de hand van talentvolle ontwerpers en kunstenaars.

Mara Skujeniece
2009 - Werk geëxposeerd in de Zona Tortona en op de Fiera in Milaan, tijdens de Salone del Mobile.

2008 - Een reeks nieuwe ontwerpen in porselein.

2007- Mara ontwerpt een serie tafelkleden, servies, vazen en enkele meubels.
Begin van docent-schap aan de Design Academie Eindhoven.

Anno 2006 heeft Mara haar eerste solo expositie in Riga, Letland. Daarnaast ontwerpt zij een servies voor de De Bakkerswinkel, Westerpark-Amsterdam. En ze ontwerpt een Loveseat voor de Hortus Botanicus in Amsterdam.

In 2005 nam zij onder andere deel aan design-tentoonstellingen in het Rijksmuseum, in het kader van 'Inside Design Amsterdam'. Ook in 2005 werd de 'Melkkruk' geëxposeerd bij de tentoonstelling 'Nest" in het Stedelijk museum te Amsterdam.

In 2003 is Mara begonnen met haar eigen studio 'Skujeniece'.

Geen opmerkingen: