vrijdag 8 juli 2011

Woontip: Kroonluchter Galerie


Kroonluchters hebben altijd mijn aandacht getrokken. Ik denk dat de schitteringen van het kristal in combinatie met (lamp)licht mij betoverd hebben.
Deze week kreeg ik een email van Anne van Elteren waarin zij haar Kroonluchter Galerie onder mijn aandacht wilde brengen.
Na een blik in de collectie geworpen te hebben moet ik zeggen dat ik mijn favoriete kroonluchter al gevonden heb.

Een antieke Franse kristallen kroonluchter met een bronzen frame.
Deze imposante kroonluchter is behangen met grote kristallen pegels, waaronder champagnekleurige. Het frame is versierd met grote bloemrozetten en heeft een mooi oud patina. In het midden bevinden zich 3 kristallen bloemkelken. Onderaan de kroonluchter hangt een kristallen geslepen bol. Mijn favoriete kroonluchter heeft 13 lichtpunten en dateert uit ca.1910 en komt uit een prestigieus herenhuis in Noord Frankrijk.

Kroonluchter Galerie onderscheidt zich door het exclusieve aanbod. Hier vind je de mooiste en meest unieke kroonluchters uit Frankrijk, Belgiƫ en Italiƫ.


Ben je in het bezit van een defecte of niet complete kroonluchter? Moet je kroonluchter gereinigd worden? Kroonluchter Galerie is behalve in het verkopen van oude & antieke kroonluchters gespecialiseerd in restauraties, reparaties en het reinigen van oude en antieke kroonluchters.

Kijk eens op de site van Kroonluchter Galerie

1 opmerking:

Anoniem zei

Ze hebben inderaad hele mooie kroonluchters.Had ik maar een iets grotere huis ;-)

leuke site is dit trouwens..

groet,
Bianca