woensdag 26 januari 2011

VTwonen collectie by Graham&Brown

In vervolg op de succesvolle samenwerking met Marcel Wanders en het kindermerk Lief! introduceerde Graham&Brown eind 2010 een behangcollectie die tot stand is gekomen in samenwerking met het toonaangevende woontijdschrift en lifestylemerk VTWonen.

De collectie bestaat uit negen dessins die alle aansluiten bij de zo typische vtwonen stijl: mooie basistinten met subtiele finishes en effecten. Kiezen kan uit prints van onder andere sloophout, baksteen en grove breisels.

Stone world
De baksteen gevangen in een behangdessin, ofwel de loft look zó van de rol. Dat geeft iedere ruimte dat urban & country gevoel.

Woodland
Vergrijsde planken in allerlei soorten en maten zijn zorgvuldig bij elkaar‘getimmerd’ om de stoere uitstraling van een houten wand te creëren.

Cilantro
Dit frivole reliëfdessin, een bijzonder mozaïek, is geïnspireerd op invloeden uit Marrakech. Naar keuze in puur wit of schilder het in je favoriete kleur.

Alpha
Een behangdessin met letters en cijfers in vergrijsd hout op een matte, off black achtergrond. Zo komt elke saaie muur vanzelf tot leven!

Knitty
Twee uni behangontwerpen in grijs en wit. Geïnspireerd op het grove breiwerk dat wordt toegepast op stoere poefs en kussens. Het reliëf gecombineerd met het matte ‘breisel’ en de glanzende ondergrond suggereren of er echt breiwerk op de muur zit.

Night arc
Instant chic: ton sur ton nachtblauw. De cirkels van dit behang zijn uitgevoerd in een matte structuur op een hoogglans achtergrond.

Raspberry pop
Oversized popart dessin kenmerkt dit vrolijke retro behang in wit en frambozenrood. Ook hier is een reliëf zichtbaar door het hoogglans witte patroon dat zich afzet tegen het rode matte structuur gedeelte.

Line drive
Een stoer behang met verticale strepen in donkergroen, donkerblauw, gebroken wit en rood. De strepen verschillen in breedte. Structuur en glans wisselen elkaar af.

Seascape
Met dit wit-blauw gestreept behang creëer je in een handomdraai een maritieme sfeer. De frisse look laat zich in elke ruimte toepassen, van woonkamer tot jongensslaapkamer tot strandhuis.

Afmeting: 10 m x 52 cm en 10 m x 53 cm.
Verkoopadviesprijs: € 26,95
De vtwonen behangcollectie is te koop via de website van
Graham&Brown, bij Gamma en Karwei.

maandag 24 januari 2011

HÜPPE wint Interieur Innovatie Prijs 2011 met "Studio Paris"


HÜPPE, fabrikant van douchewanden, badwanden en douchebakken, heeft met de serie ‘Studio Paris’ douchewanden de prestieuze Duitse “Interior Innovation Award 2011” gewonnen.
Individuele ideeën vormgeven kan nu bijna onbegrensd met de douchewand serie Studio Paris van HÜPPE. Voor de kleurrijke beslagcollectie en de primeur, 9 unieke chroomdecors, heeft HÜPPE het internationale ontwerpbureau Phoenix Design in de arm genomen.

Phoenix Design: “Parijs vormt voor ons de belichaming van de moderne tijd, geen stad ter wereld prikkelt de zinnen en wekt op vele niveaus begerigheden. Op basis van de zacht vloeiende lijnen van een druppel is door ons een exclusieve en elegante beslagcollectie ontworpen. Dankzij de vele kleuren, de diverse metallieke oppervlakken en unieke kleur/materiaalcombinaties, zijn individuele en kleurrijke beslagoplossingen te creëren. Daarnaast hebben wij de wereldprimeur vormgegeven: negen unieke motieven chroomdecors voor in het glas. Dit geeft een exclusief en speels karakter en zorgt voor leuke spiegelende effecten.”

Het assortiment van HÜPPE Studio Paris is onbegrensd. Voor iedere ruimte is er wel een mooie oplossing. Of het nu gaat om gedeeltelijk met omlijsting of profielvrij, sokkel of schuine kanten, alles is mogelijk. Ook maatoplossingen zijn mogelijk zonder compromissen op het gebied van het design.

Naast de innovatieve chroomdecors kunnen bijzondere sferen worden gecreëerd met de nieuwe zandstraaldecors en keuze uit gekleurd glas (optiwhite, brons, groen of grijs) of structuurglas. Op aanvraag zijn bovendien individuele motieven, zoals logo’s, familiewapens en teksten mogelijk. Deze zijn zowel positief als negatief (ruit gezandstraald, motief helder) aan te maken.

HÜPPE Studio Paris overtreft: bijna alles is mogelijk!

vrijdag 14 januari 2011

Stijl met emotie


De laatste tijd heb ik regelmatig de opdracht gekregen een badkamer te ontwerpen. Meestal ging het hier om een zeer beperkte ruimte.
De kunst is om alle gewenste sanitaire producten in een zo'n praktisch mogelijk opstelling te plaatsen. Vaak is dit puzzelen de meest tijdrovende bezigheid van de hele opdracht. Als de basisopstelling klaar en goedgekeurd is door de klant dan komt het materiaal en kleur gebruik aan de orde.

Wat wil de klant? Moet de badkamer in stijl passen bij het huis?
Heel vaak weet de klant niet precies wat hij/zij wil.
Mijn houvast is te kijken welke personen ik voor mij heb, wat hun stijl van inrichten is en welke kleuren ze gebruikt hebben.

Het ontwerpen van een badkamer heeft alles te maken met emotie zowel in kleur, materiaal als verlichting.
Een emotie wordt vaak omgeschreven als een innerlijke beleving of gevoel van bijvoorbeeld vreugde, angst, boosheid, verdriet dat door een bepaalde situatie wordt opgeroepen of spontaan kan optreden.

Het is me nog altijd gelukt om een stijlvolle badkamer naar wens te ontwerpen, omdat het voor mij belangrijker is naar de gebruikers te kijken dan naar modetrends.

woensdag 12 januari 2011

Eettafel of salontafel ?


De Noorse ontwerpster Amy Hunting bedacht een eenvoudig ogend tafeltje dat je zonder enige moeite van eet- of werktafel kan omtoveren tot salontafel. Het principe is zo eenvoudig dat het bijzonder geschikt is voor hen die wat kleiner zijn behuisd.

De Magnet Tafel laat zich moeiteloos zonder gereedschap inkorten tot salontafel. En terug.

Uitgevoerd in dennenhout is de tafel van eenvoudige vorm, waarbij de blokvormige poten van boorgaten zijn voorzien. Daarin passen dan de extra pootjes die horizontaal of vertikaal worden geplaatst naar gelang het tafelmodel. Het geheel wordt op zijn plaats gehouden door magneten. Simpel, eenvoudig en daardoor zeer praktisch.

Het ontwerp past immers in Rooted Design for Routed Living waarbij Poolse en Noorse designers en kunstenaars lokale tradities of toepassingen op een hedendaagse manier herinterpreteren. (De rode en blauwe poot uiteinden verwijzen naar de Noorse nationale vlag) Het dennenhout waarvan deze Magnet Tafel is gemaakt is de lichtste houtsoort en het vaakst voorkomend in Noorwegen en Polen.

maandag 10 januari 2011

Piece Of Fruit


Piece Of Fruit fruitschaal van Zuiver bestaat uit puzzelstukken.

Ideaal als je even niets om handen hebt, want je maakt in korte tijd weer een kompleet andere fruitschaal. Eindeloos puzzelen en spelen met vorm. Hoe creatief kan je omgaan met de vorm van een fruitschaal?

Appel, peer, mandarijn, sinaasappel of ander stuk fruit; allemaal vinden ze hun plek in de Piece of Fruit.

Prijs : € 19,95
Materiaal: Kunststof
Bestellen: Woono

vrijdag 7 januari 2011

Wonen in Villa Sculptura in Leidsche Rijn


Het villa-ontwerp van Atelier Van Lieshout voor een kavel in Leidsche Rijn is landelijk nieuws. In opdracht van de gemeente ontwierp kunstenaar Joep van Lieshout een sculpturale villa die vanaf 5 januari in de verkoop is. Je moet dan wel denken aan een koopprijs van minimaal een miljoen Euro. Het huis is ook nog bewoonbaar, mede door de hulp van KOW Architecten die de bouwtekeningen vervaardigt. Van Lieshout komt zelf de polyester elementen en de laatste buitenlaag van de Villa Sculptura aanbrengen.

Het idee komt voort uit een manifestatie 'House for Sale' die in het kader van de kunstprojecten van Beyond Utrecht enkele jaren geleden werd georganiseerd. Daarin kwamen negen huisontwerpen van kunstenaars aan de orde, waarbij Hans Aarsman en Erik Kessels met hun burchtwoning de eerste prijs wonnen. Het toenmalige plan van Van Lieshout won toen niet, maar blijkt achteraf een van de meest bouwbare plannen te zijn.

Bron: De Box

woensdag 5 januari 2011

Populair is 'Energiezuinig huis'

Nederlanders zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun woning energiezuiniger kunnen maken. Vooral over de isolatie van hun huis zoeken ze informatie op de sites van Milieu Centraal. Dat liet de milieuvoorlichtingsorganisatie zondag weten. Het populairste onderwerp op milieucentraal.nl is dubbel glas.

Milieu Centraal ontving vorig jaar 3,1 miljoen bezoeken op haar verschillende websites, waarvan milieucentraal.nl de meeste bezoekers trok. Ook site als lageenergierekening.nl en etenisomopteeten.nl is van de organisatie. In 2009 werden de sites in totaal circa 2,7 miljoen keer bezocht.

Volgens Milieu Centraal willen mensen weten wat de mogelijkheden zijn om hun huis energiezuinig te maken, wat dat kost en hoeveel euro een maatregel bespaart op de energierekening.

Ook informatie over subsidies voor woningisolatie trekt veel belangstelling. De zegsman heeft de indruk dat elk jaar meer mensen informatie over die onderwerpen zoeken.

Op de zesde plaats in de top 10 van populaire onderwerpen op de site staat het zilvervisje. Volgens de organisatie hebben veel huishoudens last van deze beestjes. Mensen zijn benieuwd hoe ze daar zonder het gebruik van giftige stoffen vanaf kunnen komen.

Op nummer tien staat reclamedrukwerk. Huishoudens willen weten waar ze een brievenbussticker kunnen bestellen en hoe ze zich kunnen afmelden voor geadresseerd reclamedrukwerk.

Bron: Milieu Centraal en ANP

maandag 3 januari 2011

Uniek licht in zakje !


Het is leuk om te spelen met schaduw en verlichte plekken, met indirect (sfeer) licht en met direct (accent) licht voeg je decoratieve accenten toe aan je interieur. Gebruik ook bewegend licht in het interieur, bijvoorbeeld kaarsen of waxinelichtjes, en een openhaard of wandhaard die brandt op gel of bio-ethanol voor het speelse effect.

In de slaapkamer zie je vaak één lamp aan het plafond die de gehele kamer moet verlichten en twee tafellampen op de nachtkasjes. Echt sfeervol en spannend is dit niet. Denk ook eens aan een lichtslang onder het bed of achter het hoofdbord van het bed te bevestigen, kleine spotjes te richten op de gordijnen of op de muur.

Hein’s home staat voor een fijne collectie interieuraccessoires zoals kussens, poefs, plaids en klein-meubelen die je huis een warm thuisgevoel geven.
Het bijzondere aan deze producten is dat ze handgemaakt en dus uniek zijn. Hierdoor wisselt de samenstelling van de collectie regelmatig. De accessoires zijn van natuurlijke materialen zoals wol, linnen, leer en microvezel (een superzachte houtvezel) gemaakt. Hierdoor zijn de kleuren intens en voelen de spullen behaaglijk aan.

Boven:
Zaklamp van vervilt lamswol en yakhaar, handgemaakt in Mongolië, met binnenin een glazen bol. Afmeting: Ø30cm, hoogte 50cm. Levertijd 4-8 weken. 165.00 EURO


Zakje voor een glaasje met waxine lichtje, van vervilt lamswol en yakhaar, handgemaakt in Mongolië. Prijs is exclusief glaasje en waxine lichtje. Afmeting: Ø 12cm, hoogte 15cm. Levertijd 4-8 weken. 19.95 EURO

Voor informatie: www.heinshome.nl