maandag 28 februari 2011

Met slechts 30 liter water onbeperkt douchen!


Al jaren droomde eigenaar René Betgem van Badwereld van een douche waar je nu eens niet onder een klein straaltje water kou staat te lijden. Een grotere boiler! Grotere en dikkere waterleidingen! Grotere douchekoppen!
Het kan allemaal, maar betekend ook meer water, meer gas verbruik.

Wist je dat een normale douchebeurt al snel 150 liter water kost? Dan hebben we het hier nog over een “normale” douchebeurt. Maar heb je, net als ik, toevallig zo’n nieuwe grotere ketel en ook nog eens een paar pubers die na 20 minuten nog niet klaar zijn, dan kan dat water verbruik makkelijk oplopen naar de 600 liter.

Hoe gebruik je de Greenshower cabine?
Neem eerst een normale douche en was je zelf.
Vul daarna de douchebak met 30 liter water voor het “fun douchen”.
Door het rondpomp systeem worden de jets of de douchekop van 80cm x 80cm continu van water voorzien. Je staat werkelijk in een warme tropische stortbui!

Bekijk hier op YouTube de Greenshower

vrijdag 25 februari 2011

Tuin waar infuuszakken, röntgenfoto’s en rollators ‘bloeien’

Dit project van Pit! Tuin- en Landschapsarchitectuur is dit jaar te zien op het prestigieuze internationale tuinenfestival van Chaumont-sur-Loire. Met de tuin ‘Handle with care’ wil het bureau laten zien dat ‘we voor de natuur en het milieu moeten zorgen zoals we ook voor onszelf zorgen’.

“De aarde bloedt als gevolg van onze massaconsumptie, onze natuurlijke bronnen raken uitgeput en natuurrampen lijken steeds vaker en op grotere schaal voor te komen. De prijs die we moeten betalen voor ons gedrag wordt steeds hoger en hoger. We kunnen de signalen niet langer negeren”, zegt het bureau.

Pit! heeft deze gedachtegang vertaald in een tuin met middelen die de mens gebruikt als het minder gaat met zijn gezondheid: “Door de 220 vierkante meter grote tuin loopt een 8-vormig pad, waarover mensen kunnen flaneren. Tussen de verschillende soorten planten bevinden zich attributen uit de gezondheidszorg”, legt bureaupartner Jeroen Jacobs uit.

“Er staan krukken in de tuin, rollators en ook hangen we röntgenfoto’s van planten op plexiglas op. Deze worden ’s avonds verlicht. Ook planten we zeven platanen, waartussen we enkele infuuszakken opstellen. De vloeistof die daarin zit, geeft bij avondverlichting een bijzondere gloed, waardoor een soort ziekenhuissfeer ontstaat.”

Het tuinenfestival vindt van 22 april tot en met 16 oktober plaats in het Franse dorp Chaumont-sur-Loire. Het Festival des Jardins, dat dit jaar toe is aan zijn twintigste editie, behoort inmiddels tot de meest vooraanstaande ter wereld.

Bron: Architectenweb.nl

woensdag 23 februari 2011

Inloopdouche met wandafvoer


Inloopdouches stijgen in populariteit. Schoonheid - oftewel esthetiek - wordt steeds belangrijker gevonden in de steeds luxer wordende badkamer. De Geberit wandafvoer voldoet aan deze wensen en geeft de inloopdouche een strak uiterlijk.
Het douchewater stroomt eenvoudig weg in de wand. De innovatieve wandafvoer vervangt bij inloopdouches de vaak visueel storende waterafvoer in de vloer. Door de diverse subtiele afwerkingen in de wand is de afvoer aan te passen aan elke stijl. De Geberit wandafvoer is winnaar van de Internationale iF product design award 2010.


De afdekplaten van de Geberit wandafvoer zijn verkrijgbaar in vier afwerkingen; alpien wit, rvs, glansverchroomd en een betegelbare variant. Op deze wijze gaat de afvoer esthetisch op in de douchewand. De afdekplaat is afneembaar voor een eenvoudige reiniging van de haarzeef. Het achterliggende installatiesysteem van de wandafvoer kan zowel in een rechte wand als in een hoek geplaatst worden.

Geberit wandafvoer is te verkrijgen bij de meeste sanitair showrooms in Nederland of via de installateur. Voor meer informatie over de wandafvoer van Geberit www.geberit.nl

vrijdag 18 februari 2011

Verkoopstyling pakket bij Kunstdeco


Iedere woning heeft zijn eigen karakteristieken, opvallende en mooie punten, maar ook zijn minder fraaie punten. Door het benadrukken van al het goede wat een huis in zich heeft maak je kijkers enthousiast en geïnteresseerd. Een op de juiste manier gepresenteerde woning zal opvallen tussen de andere te koop staande woningen en zal eerder verkocht worden.

De inrichting / aankleding heeft veel impact op de uitstraling van je huis.
In een kleine woning kan het helpen om juist voor een andere meubelopstelling dan de gebruikelijke te kiezen, waardoor het voor het oog lijkt dat de kamer groter is. Soms is het noodzakelijk om kleine meubelstukken of schilderijtjes weg te halen om voor een rustiger woonbeeld te zorgen. Wat overblijft zijn de grote meubelstukken als zitbank en eethoek gecombineerd met een enkel groot schilderij / doek.

Woningzoekenden onthouden een woning beter als er aantrekkelijke wanddecoratie is geplaatst. Daarnaast is het aangetoond dat een investering van € 500 in styling een waarde vermeerdering van totwel € 5000 kan opleveren.


Bij Kunstdeco is het nu mogelijk om een verkoopstyling pakket te kopen.
De voordelen op een rij:
- de 3 afgebeelde doeken in een formaat van 80*60 cm tegen een gunstige prijs.
- de mogelijke stijging van de verkoopprijs compenseert deze aanschaf.
- de doeken zijn je eigendom, of deze door Kunstdeco.nl terug laten kopen.
Indien je de doeken tijdelijk wilt gebruiken kun je ze na gebruik terugsturen naar Kunstdeco.nl. Er wordt dan naar de staat van de doeken gekeken, de waarde bepaald en aan je terug betaald.

Natuurlijk is dit pakket ook te gebruiken voor andere doeleinden zoals een feest, vergadering, tijdelijke woning etc.
De doeken worden geleverd inclusief ophanghaakjes.

Voor meer informatie: Kunstdeco.nl

woensdag 16 februari 2011

'Diesellook' solid as a Rock!


Flinders is een (web)winkel waar je prachtige designproducten ontdekt die passen bij jouw interieur. Ze hebben betaalbaar design: van accessoires en verlichting tot en met tafels en stoelen.

Gespot bij Flinders
De hang- en stalamp Rock is stoer, contrasterend en speels. Gebaseerd op opengespleten vulkanisch gesteente hangt en staat deze ruwe diamant fantastisch in ieder interieur. Zijn vormgeving met harde hoeken in een ronde vorm, geeft een speelse lichtinval en zorgt voor een verrassend effect.
De Rock van Diesel is ontworpen door Foscarini.


Diesel
Iedereen kent Diesel van de bekende spijkerbroeken. Dat het Italiaanse merk sinds kort ook een meubel- en lampenlijn heeft, is bij minder mensen bekend.

Voor de Diesel Home Collectie, Succesful Living from Diesel, ging het merk de samenwerking aan met designlabels Foscarini en Moroso. Foscarini heeft een collectie lampen gemaakt en Moroso ontwierp de meubels. Het resultaat is een collectie met twee verschillende stijlen; Camp en Rock.

In de collectie vind je de echte 'Diesellook' terug. Verwacht geen banken van denim, maar stoere producten gemaakt van mooie materialen. De Camp-collectie bestaat uit veel producten van geverfd hout die een vintagegevoel oproepen. De Rock-collectie verwijst naar de ruige muziekstijl, maar dan wel met een grote knipoog.

maandag 14 februari 2011

Luxe keuken volgens trend 2011

Op keukengebied zijn weer allerlei trends te bespeuren. Lees hier de keukentrends van 2011.

De keuken van 2011 is echt een leefkeuken, niet alleen functioneel maar een verlengstuk van de woonkamer. Zwevende keukenblokken, grote wandopstellingen en losstaande werkeilanden zijn kenmerkend. Maar boven alles staat luxe met alle gemakken voorzien. Hierbij kunnen dan ook luxe keukenapparatuur niet ontbreken.
- Quooker (kokend water uit de kraan)
- Combi stoomoven
- Design kookplaat
- Luxe fornuizen
- Design keukenmachine

De witten, grijs en bruintinten voeren ook in 2011 nog de boventoon. Daarnaast komen de felle en gedurfde kleuren zoals mangogeel, violet, paars, fuchsia en aubergine in opkomst.

Naast deze kleuren komt ook het houtdecor in de keukens weer helemaal terug. De keuken van ruw eiken, met een wat grove maar stoere uitstraling wint meer en meer terrein. Dit past uitstekend in de nieuwe trend van het “natuurlijke wonen”.

Het is zelfs mogelijk apparatuur in bijpassende kleuren te krijgen, zodat de keuken nog meer één geheel wordt. Ook is duurzaamheid een actueel thema. Er worden steeds meer AAA-labels uitgereikt aan water- en/of energiezuinige apparaten zoals vaatwassers, vriezers of afzuigkappen.

Het is erg lang de trend geweest om een heel dik werkblad te hebben, hoe massiever hoe beter. In 2011 is dat niet meer te zien, want ultra dun is de trend! Een werkblad met een flinterdun laagje glas zag je al in 2010, was gedurft maar het wordt nu echt koken met lef. De nieuwste trend is Solid Glass (gehard glas) dat stoot-, slijt- en krasvrij is. Maar ook lavasteen, hout, kunststof en roestvrijstaal blijven in de keuken aanwezig.

De bovenkastjes zijn echt taboe in de keuken van 2011. Daarvoor komen wandkasten met bijvoorbeeld schuifdeuren, functionele planken voor de accessoires in de plaats.
Dit jaar is veel opbergruimte in de keuken een must. Door XXL-formaat kasten wordt daarop ingespeeld en er bestaan nu lades van 1,20 tot zelfs 1,80 meter breed, waar je al je spullen in kwijt kunt.
De wandkasten vormen een verbinding tussen het woon- en kookgedeelte.

donderdag 10 februari 2011

Tuinmeubel "Wave" 2011


De nieuwste modellen tuinmeubelen 2011 zijn alweer geproduceerd en staan hier en daar al klaar in de winkels.
Wat is nieuw voor 2011?

Nu de crocussen weer boven de grond komen denken we aan voorjaar, tuin en zon.
Heerlijk genieten in het voorjaars-zonnetje in eigen tuin. Kan mij er al helemaal op verheugen.
Gelijk denken we aan onze tuinmeubelen. Kunnen deze nog een jaar mee of zijn ze aan vernieuwing toe?

Wat vinden we belangrijk aan tuinmeubels?
- Zitcomfort
- Natuurlijk materiaal of kunststof
- Onderhoud
- Eenheid met tuin
Willen we ons met tuinmeubels onderscheiden van onze buren?


Helemaal anders dan de strakke lijnen en dichte kunststof wicker structuur is het ronde model "Wave" met zijn open structuur in wilgenkleur.

Meer informatie op de site van Applebee

maandag 7 februari 2011

Origineel cadeau "Valentijnsdag 2011"


Valentijnsdag is een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met cadeautjes, bloemen, of kaarten. Valentijnsdag wordt gevierd op 14 februari. Paus Gelasius I riep in 496 14 februari uit tot de dag van de Heilige Valentijn. Dit zijn gegevens die ik vond op Wikipedia.

Persoonlijk vind ik een cadeau kopen voor je Valentijn minder interessant, omdat het vaak dezelfde soort cadeaus zijn die in de top 5 verschijnen. Met stip op nr. 1 staat dan ook het bekende boeket rode rozen. Zelf ben ik veel blijer met een cadeau dat vanuit het hart is gekozen of gemaakt.

Wil je origineel voor de dag komen op Valentijnsdag 2011?

Koop dan een verfblik met lichtgevende verf (glow in the dark) en schrijf een lieve tekst op de muur van de slaapkamer. Het verrassings effect voor jouw Valentijn zal duidelijk worden wanneer het licht uitgaat.
Succes verzekerd!

Meer informatie op www.flexa.nl

vrijdag 4 februari 2011

Sapperdeflap....je eigen pipowagen


Zingen, dansen, lezen, krijten maar vooral veel plezier hebben in je eigen pipowagen.
Tegen meerprijs kun je luikjes met scharnieren laten uitvoeren. Je kunt dan ook winkeltje spelen. Luikjes open, winkeltje open, luikjes dicht: wij zijn gesloten!

Spannend is het ook om tijdens een mooie zomernacht in de pipowagen te slapen met vriendjes en vriendinnetjes.

De accessoires zijn gemaakt van tafelzeil. Het grote voordeel hiervan is dat het snel droog is na een regenbui. De set bestaat uit: 3 gordijntjes welke in het midden van het raam gehangen worden, deurbel, krijtzakje, vlaggenlijn, naamsticker boven de voordeur en eentje voor op de brievenbus. Er is keuze uit rood of blauw met sterren en vliegtuigen.

De pipowagen is geschikt voor zowel binnen als buiten.
De afmetingen zijn: het huisje is 180x120x155 cm, de veranda 120x70 cm, de pipowagen staat 30 cm van de grond, totale hoogte is 175 cm, totale breedte 120 cm. Lengte is 250 cm excl. het trapje. Het trapje is 50x32x30 cm.
Wil je de pipowagen komen bekijken in de showroom? Kijk voor de openingstijden op de site www.zomerzoen.nl

woensdag 2 februari 2011

"Droombadkamer" vormgeven met iPhone

De bezitters van een iPhone hebben de eer om een première op het gebied van badkamerinrichting mee te maken. Als eerste sanitairfabrikant biedt Hansgrohe AG een applicatie voor virtuele badkamervormgeving aan. Met de iPhone applicatie Hansgrohe@home (www.hansgrohe.nl/iphone) kunnen gebruikers in bestaande badkamers op interactieve wijze uitproberen hoe de nieuwe PuraVida wastafelmengkraan er op hun eigen wastafel uitziet.

Innovatief middel voor badkamervormgeving en beleving
”Het principe van de Hansgrohe iPhone applicatie is heel eenvoudig,” legt Joachim Huber, marketing manager van het merk Hansgrohe, uit. “U neemt een foto van uw wastafel, verwijdert met uw vinger op het het touchscreen de bestaande wastafelmengkraan en de iPhone applicatie projecteert de PuraVida wastafelmengkraan er voor in de plaats.” Dit montagebeeld kan opgeslagen, per e-mail doorgestuurd of afgedrukt worden. “Tevens is de Hansgrohe applicatie een nuttig middel voor de beeldvorming van klanten in de detailhandel,” aldus Joachim Huber.
Bij iedere wastafel in de toonzaalopstellingen kan de verkoper zonder grote verbouwingen of voorbeeldfilms op een apart scherm de PuraVida wastafelmengkraan virtueel plaatsen en de klant deze simulatie per e-mail of als afdruk aanbieden. Is de klant positief verrast hoe goed de combinatie van wit/ chroom in zijn badkamer past, dan vindt hij in de applicatie meer interessante informatie zoals bijpassende douches uit de PuraVida serie. Ook is er de mogelijkheid direct door te linken naar de PuraVia Online-Special die Hansgrohe met veel interactieve extra’s en downloadmogelijkheden op www.hansgrohe.nl/puravida presenteert.

dinsdag 1 februari 2011

'Monolith' het moderne WC reservoir


Een fraai vormgegeven toilet- of badruimte is toch een wens van iedereen!
Echter is het technisch niet altijd mogelijk of wenselijk het reservoir van het toilet achter de wand weg te werken (inbouwreservoir) of van een staand toilet een zwevend toilet te maken. Bij de vervanging en renovatie van een toiletruimte wordt daarom vaak noodgedwongen gekozen voor traditionele wc’s met zichtbare stortbak.

Geberit Monolith biedt nu een extra keuzemogelijkheid. Een modern ontworpen wc stortbak dat compact van afmeting is en eenvoudig kan worden geïnstalleerd zonder hak- of breekwerk in muren en vloeren. Het reservoir is geschikt voor iedere bouwsituatie en praktisch elke afvoer, of deze nu in de vloer of in de wand verwerkt zit. Doordat de slanke stortbak bij de Geberit Monolith geraffineerd achter een glasplaat wordt verborgen, biedt de Monolith een modern en strak uiterlijk en is zo een perfect alternatief voor wc’s met zichtbare stortbak. Geberit Monolith is verkrijgbaar in de glaskleuren zwart en wit.

Geberit Monolith is winnaar van de Internationale iF product design award 2010.
Verkrijgbar bij de meeste sanitair showrooms in Nederland of via de installateur. Voor meer informatie over Geberit Monolith zie www.geberit.nl