donderdag 28 juli 2011

'Spoel' vazen van Mara Skujeniece


De serie 'Spoel' vazen is ontstaan uit Mara's interesse en liefde voor textiel. Directe inspiratiebron voor het ontwerp van de vazen zijn de vormen en structuren van industriële klossen garens die gebruikt worden tijdens het weven of breien van de stof.

Mara Skujeniece is een veelzijdige ontwerpster, die studio houdt in Amsterdam. Haar ontwerpen zijn integer en hebben een fraaie eenvoud. Momenteel richt zij zich met succes op interieur- en product ontwerp.
Onder de bedrijfsnaam 'Skujeniece' werkt ze hard aan het uitbreiden van haar eigen design collectie, waarbij diverse producten in eigen beheer geproduceerd worden. Inspiratie voor haar ontwerpen, vindt ze onder meer in haar rijke Letse achtergrond.


De vazen zijn handgemaakt in Nederland. Ze variëren in maat en structuur en zijn uitgevoerd in wit porselein. Als je interesse hebt in een speciefieke hoogte, dan is dat ook mogelijk. Alle maten zijn op bestelling beschikbaar.
De vazen zijn te koop via Zilu, een webshop vol prachtige handgemaakte producten van de hand van talentvolle ontwerpers en kunstenaars.

Mara Skujeniece
2009 - Werk geëxposeerd in de Zona Tortona en op de Fiera in Milaan, tijdens de Salone del Mobile.

2008 - Een reeks nieuwe ontwerpen in porselein.

2007- Mara ontwerpt een serie tafelkleden, servies, vazen en enkele meubels.
Begin van docent-schap aan de Design Academie Eindhoven.

Anno 2006 heeft Mara haar eerste solo expositie in Riga, Letland. Daarnaast ontwerpt zij een servies voor de De Bakkerswinkel, Westerpark-Amsterdam. En ze ontwerpt een Loveseat voor de Hortus Botanicus in Amsterdam.

In 2005 nam zij onder andere deel aan design-tentoonstellingen in het Rijksmuseum, in het kader van 'Inside Design Amsterdam'. Ook in 2005 werd de 'Melkkruk' geëxposeerd bij de tentoonstelling 'Nest" in het Stedelijk museum te Amsterdam.

In 2003 is Mara begonnen met haar eigen studio 'Skujeniece'.

dinsdag 26 juli 2011

Keter Cool Bar voor een zonnige zomer!


De Keter Cool Bar is een bijzettafel, cocktailtafel en koelbox in één. De Cool Bar is hét unieke product voor de zomer! Laat de zon maar komen!


Het ontwerp heeft een uitschuifbare bovenkant die een simpele bijzettafel verandert in een originele cocktailtafel! Ideaal voor feestjes, barbecues en cocktailparty's!
De Cool Bar heeft een antraciet kleur met een witte binnenkant, en een inhoud van 30 liter. Een uniek item die perfect te gebruiken is bij een heerlijke zomerse barbecue of een gezellige cocktailavond!


Meer informatie: NonPlusUltra

vrijdag 22 juli 2011

Het ultieme zomergevoel

Het bijzondere aan deze producten, is dat ze handgemaakt en dus uniek zijn. Hierdoor wisselt de samenstelling van de collectie regelmatig. De accessoires zijn van natuurlijke materialen zoals wol, linnen, leer en microvezel (een superzachte houtvezel) gemaakt. Hierdoor zijn de kleuren intens en voelen de spullen behaaglijk aan.
Hein’s home staat voor een fijne collectie interieuraccessoires zoals kussens, poefs, plaids en klein-meubelen die je huis een warm thuisgevoel geven.

Kussen 11-206
Gebreid kussen van pure wol. Afmeting: 60 cm bij 30 cm. Leverbaar in: ecru, grijs/wit, lichtgrijs, donkergrijs, olijfgroen, mosterdgroen, turquoise, donkerblauw, aubergine, oudroze, terra, oranje. Bij bestellen kleur vermelden bij opmerkingen.

Kussen 11-202
Ecrukleurig vilten kussen, met wollen accent. Doorsnede: 65 cm.

Kussen 11-204
Ecru gehaakt kussen van pure wol. Doorsnede: 45 cm. Leverbaar in: ecru, grijs/wit, lichtgrijs, donkergrijs, olijfgroen, mosterdgroen, turquoise, donkerblauw, aubergine, oudroze, terra, oranje.

Kussen 11-203
Ecrukleurig gehaakt kussen met ajour middenstuk. Afmeting: 50 cm doorsnede.

Speciale wensen?
Van de meeste ontwerpen wordt slechts één uniek item gemaakt. Op aanvraag kunnen er van een model extra exemplaren besteld worden, al dan niet in een ander kleur of maat.

woensdag 20 juli 2011

Elke week kans op auto in Villa Arena Amsterdam


De Summer Sale in woonmall Villa ArenA is wel erg aantrekkelijk dit jaar. Je profiteert niet alleen van diverse aantrekkelijke aanbiedingen, je maakt bovendien elke week kans op een Peugeot 107.
Ze geven er in totaal 6 weg! Bij elke aankoop van € 50,- of meer krijg je een coupon met een actiecode. En als je die activeert op de website, maak je kans op de auto die ze die week weggeven. Je kunt elke week met meerdere codes meedoen. Kom van 15 juli t/m 28 augustus naar de Summer Sale en maak ook kans op 1 van die 6 schitterende Peugeots!


Kom ook eens kijken bij HET SLAAPKAMERCENTRUM op de 2e etage!
Diverse zeer aantrekkelijk geprijsde showroommodellen en actie's tijdens deze Summer Sale.

maandag 18 juli 2011

Bijzondere brandmelder


Brandmelders zijn onmisbaar in je huis, maar zijn door de vorm en op de plaats waar ze moeten hangen vaak een doorn in het oog. Het ontwerp Chick-a-Dee rookmelder mag gezien worden, en is een prachtige accessoire in je huis.

De Chick-a-Dee rookmelder werd gekozen als het winnende ontwerp in een prijsvraag georganiseerd door de Vereniging van Nederlandse verzekeraars in Nederland in het najaar van 2006. Het ontwerp werd uit 50 inzendingen die door industriële ontwerpers aan universiteiten door heel Nederland vanwege zijn gecombineerde functionaliteit en design geselecteerd.

De Chick-a-Dee rookmelder is speciaal ontworpen voor de Baby en Kids markt. De Chick-a-Dee rookmelder is uitgerust met een batterij met 1,5 jaar levensduur en een garantie van drie jaar en kost 49,95 euro.

Zodra er rook wordt waargenomen klinkt er een 85 dB alarmsignaal. Onder normale omstandigheden, knippert een controle lampje een keer per minuut. De Chick-a-Dee kan worden getest door op de testknop te drukken.

Meer informatie: Design-3000.de

vrijdag 15 juli 2011

Poëzieplaatjes behang van Studio Ditte


Poëzieplaatjes behang met vintage plaatjes uit dierbare poëziealbums gevuld met vervaagde gedichtjes. Wie een poëziealbum heeft of had herkent de prachtige plaatjes met witte duiven, romantische meisjes, prinselijke jongens, hartjes en vergeet-mij-nietjes in dit poëtische behang. Een fijn behang bestemd voor hippe kamers.

Studio Ditte

Studio Ditte is een ontwerpbureau gespecialiseerd in conceptontwikkeling en productvormgeving. Natasja Heesbeen, Endry van Zwam en Marieke Dirks vormen samen Studio Ditte sinds 2005 na de opleiding Industriële Vormgeving op de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag. Studio Ditte wil iets toevoegen aan de beleveniswereld van de gebruiker, door het alledaagse iets extra’s te geven. Een verborgen verhaal, een stukje uit een andere cultuur of een twist die je aan het denken zet. Wij geloven niet in zwaarwichtige filosofie, of in designstromingen, wel in mensen en hun emoties, verlangens en dromen.

Voor meer informatie: BijzonderMooi

woensdag 13 juli 2011

Installatie van illusie in Parijs


De Franse ontwerper François Abélanet heeft een driedimensionaal kunstwerk met gezichtsbedrog ontworpen dat op 15 juli in Parijs wordt geplaatst. Het kunstwerk Qui croire (wie geloof je?) lijkt op een compacte wereldbol, maar is in werkelijkheid een vijftienhonderd vierkante meter grote installatie.


De driedimensionale installatie in de tuin van het stadhuis van Parijs is honderd meter lang en bestaat uit gras, planten en zand. François Abélanet vraagt aan de hand van het kunstwerk aan elke bezoeker welke plaats de natuur en het milieu in hun leven heeft. Het werk vormt volgens de ontwerper de scheiding tussen stad en natuur en ‘brengt de planten- en mensenwereld samen.’

Bron: Architectenweb

vrijdag 8 juli 2011

Woontip: Kroonluchter Galerie


Kroonluchters hebben altijd mijn aandacht getrokken. Ik denk dat de schitteringen van het kristal in combinatie met (lamp)licht mij betoverd hebben.
Deze week kreeg ik een email van Anne van Elteren waarin zij haar Kroonluchter Galerie onder mijn aandacht wilde brengen.
Na een blik in de collectie geworpen te hebben moet ik zeggen dat ik mijn favoriete kroonluchter al gevonden heb.

Een antieke Franse kristallen kroonluchter met een bronzen frame.
Deze imposante kroonluchter is behangen met grote kristallen pegels, waaronder champagnekleurige. Het frame is versierd met grote bloemrozetten en heeft een mooi oud patina. In het midden bevinden zich 3 kristallen bloemkelken. Onderaan de kroonluchter hangt een kristallen geslepen bol. Mijn favoriete kroonluchter heeft 13 lichtpunten en dateert uit ca.1910 en komt uit een prestigieus herenhuis in Noord Frankrijk.

Kroonluchter Galerie onderscheidt zich door het exclusieve aanbod. Hier vind je de mooiste en meest unieke kroonluchters uit Frankrijk, België en Italië.


Ben je in het bezit van een defecte of niet complete kroonluchter? Moet je kroonluchter gereinigd worden? Kroonluchter Galerie is behalve in het verkopen van oude & antieke kroonluchters gespecialiseerd in restauraties, reparaties en het reinigen van oude en antieke kroonluchters.

Kijk eens op de site van Kroonluchter Galerie

woensdag 6 juli 2011

Kartonnen vouwstoel van Thonet


Deze stoel VW01 is gemaakt uit één stuk recyclebaar honingraatkarton, geproduceerd met minimaal snijverlies tot een plat en lichtgewicht pakket. Het ontwerp komt hiermee tegemoet aan de hedendaagse gedachte van duurzaam materiaalgebruik en efficiënt transport en opslag. Door een aantal simpele handelingen laat dit pakket zich eenvoudig vouwen tot een comfortabele stoel die zich fantastisch laat gebruiken in eigentijdse interieurs.

De VW01 combineert in haar ontwerp op verrassende wijze zitcomfort met innovatieve vormgeving, materiaalgebruik en duurzaamheid. De strakke, open belijning en verfijnde details van het silhouet contrasteren met de gesloten voor- en achterzijde van de stoel. Deze stoel is het eerste product uit de collectie van Thonet EXP, ontstaan uit een nauwe samenwerking tussen de ontwerpers Maartje Nuy en Joost van Noort met Thonet.

Afmetingen
Pakket: B 45 cm / L 160 cm / H 6 cm
Stoel: B 45 cm D 35 / H 73 cm

De stoel is te bestellen via een speciaal hiervoor ontwikkelde webshop www.thonetexp.nl

maandag 4 juli 2011

Rietveld Publieksprijs 2011 voor Villa Terwijde ?


Villa Terwijde of "de Landmark" is een van de kanshebbers voor de Rietveldprijs (publieksprijs). De Stichting Rietveldprijs werd in 1990 opgericht om de kwaliteit van de gebouwde omgeving te bevorderen door middel van openbare discussie. De Rietveldprijs wordt tweejaarlijks toegekend aan een uitgevoerd project in de stad Utrecht. Daarbij telt de kwaliteit van het project zelf, maar ook de bijdrage die het levert aan de beleving en bruik­baarheid van de stad. Ook civiele werken, stedenbouwkundige ingrepen of groenvoorzieningen kunnen worden bekroond.


De Landmark is een project van Bouwfonds ASR en ontworpen door Noordwestzes architecten. De enkelvoudige woning moest zo ontworpen worden dat het niet verloren zou gaan in zijn omgeving. Door het gehele object uit te voeren in wit stucwerk is het huis, ondanks zijn bescheiden omvang, een markante sculptuur in een omgeving van voornamelijk baksteenarchitectuur.

Breng via deze link een stem uit op dit pareltje in Terwijde van Bouwfonds/ASR ontworpen door Noordwestzes Architecten.

Bron: Bouwfonds

vrijdag 1 juli 2011

Kattenhuis opgeleverd in Japan


In de Japanse regio Taishido is een huis opgeleverd dat geïnspireerd is op de bewegingen van één van de belangrijkste bewoners van de woning, de huiskat. De kat kan zich door middel van gaten in de muren en een ‘trap’ van houten plankjes tussen de verdiepingen bewegingen.


De kat heeft in het door het Japanse architectenbureau Key Operation ontworpen Neko no Ie (het kattenhuis) een aantal privéruimtes gekregen. Tussen de muren van het huis kan de kat zich over de etages bewegen zonder de trap te hoeven gebruiken. De kamers in de woning zijn asymmetrisch en hebben ieder een aparte kleur gekregen die volgens de ontwerpers ‘past’ bij de functie van de ruimte. Zo heeft de garage een roze kleur en is de keuken oranje geschilderd.

De vloeren, deuren, keukenkastjes en meubels in de woning zijn gemaakt van hout. Doordat de kat zijn eigen ‘trap’ in het huis heeft, is voor het trappenhuis voor mensen een rode brandtrap gebruikt. De boekenkast in het trappenhuis dient ook als trede voor de kat om zich tussen de gaten in de muur te bewegen. Enkel de badkamer is alleen bestemd voor mensen.

Key Operation baseerde het ontwerp van het huis op een Japans verhaal over een kat die zich niet gewaardeerd voelt als lid van de familie. De kat dient evenveel rechten te krijgen als de rest van de familie, is het idee van het architectenbureau.

Bron: Architectenweb.nl