maandag 27 februari 2012

Pasen en paasdecoratie


Nog 6 weken en dan is het PASEN.
Tijd dus om alvast na te denken over de paasdecoratie en het paasdiner. Om je op weg te helpen met creatieve ideeën en werkbeschrijving kan ik je de site van Pasencreatief zeker aanbevelen.

PASEN ...
De kippetjes in het kippenhok hebben het allemaal stuk voor stuk Verschrikkelijk druk, verschrikkelijk druk! Want: met z' n allen moeten ze morgen de paashaas wel honderd eitjes bezorgen. Ze kakelen niet, ze roepen geen tok, het is nu akelig stil in het hok. Want als kippetjes eieren leggen, is er geen tijd om veel te zeggen. Maar 's avonds na zessen kukelt de haan: jullie hebben geweldig je best gedaan. Een hok vol eitjes in bruin en in wit en een enkel ei waar een spikkel op zit. Kippen, het zal je wellicht verbazen, morgen zijn jullie vrij van het leggen, want dan is het Pasen.......
Quido en Yvette

Hieronder heb ik mijn favoriete ideeën geselecteerd. De paas-bezem heb ik vorig jaar ook al geselecteerd, want hij blijft gewoon nog steeds ontzettend leuk.


Deurkrans in de vorm van je huisnummer.
Benodigdheden: IJzerdraad, hooi, raffia, lijmpistool, kunst kuikentjes, bloemetjes en eitjes.
Maak van ijzerdraad een bepaalde lengte en omwikkel dit met hooi van dun naar dik. Houd het bij elkaar door het met raffia af te wikkelen. Breng dit op vorm van je huisnummer en versier met eitjes, kuikentjes en bloemetjes.


Paasstukje met gekleurd steekschuim
Benodigdheden: 2 gekleurde oasisstukken, 4 eieren die je in twee breekt. Verse bloemen of namaakbloemen. Fijn siergras. Sisal. Een glazen schaaltje. Lijmpistool
Hoe ga je te werk: Laat je lijmpistool opwarmen. Snij uit de twee stukken 6 schijfjes van ongeveer 2cm dik of naar eigen wens. Plaats deze allemaal naast elkaar afwisselend van kleur. Spies ze vast met een houten stokje ( sate prikker). Plaats dit op je schaaltje. Plak de halve eieren vast op je blokje. Wanneer je met verse bloempjes werkt doe je een beetje water in de eitjes. Doe er de bloempjes in. Steek nu het siergras onderaan van de zijkant en werk in een boog naar de ander kant toe. Doe nu wat sisal rond je stukje en je bent klaar.


Paas-bezem.
Benodigdheden: een bezem zonder steel, tubetje 2-secondenlijm, paasdecoratie.
Lijm de beestjes en eieren willekeurig tussen de bezemharen in. Steek je hand in een plastic boterhamzakje voordat je met de 2-secondenlijm aan de gang gaat. Trek het plastic weer naar voren over de tube heen, wanneer je deze even wilt neerleggen. Op deze manier lijm je zonder problemen.

Bron: Pasencreatief.be

Geen opmerkingen: