maandag 6 september 2010

Dutch Design Week presenteert ……..


Van 23 t/m 31 oktober 2010 vormt Eindhoven voor de negende keer het podium voor Dutch Design Week, het grootste designevenement van Nederland. Zo’n 1500 vormgevers uit binnen- en buitenland laten hun werk zien op het gebied van industrieel ontwerp, concept design, grafisch ontwerp, textiel & mode, ruimtelijk ontwerp, fooddesign en designmanagement & trends. Van proces tot product en van industrieel ontwerp tot toegepaste kunst. Tijdens Dutch Design Week wordt een duurzame verbinding gelegd tussen publiek, bedrijven en ontwerpers door het uitwisselen van kennis en informatie. Deelnemers zijn zowel gevestigde bureaus, high-profile ontwerpers, talentvolle nieuwkomers en net afgestudeerde designers.


Locaties
Op bijna 60 verschillende locaties kun je een of meerdere evenementen bezoeken. Naast Klokgebouw op Strijp-S zijn er tientallen locaties in de binnenstad, waaronder deWitteDame, TU/e, Stadhuisplein, Designhuis en de Kanaalstraat. Maar ook buiten het centrum van Eindhoven zijn projecten te bekijken en te beleven.


Wat is er te doen en te zien?
Jaarlijks terugkerende evenementen en grote publiekstrekkers zijn o.a. de uitreiking van de Dutch Design Awards, Graduation Galleries van Design Academy Eindhoven, de presentatie van Industrial Design bij de TU/e, de expositie in het Designhuis (OLed), de expositie Glass is More (met o.a. Jaap Drupsteen), exclusief pop-up restaurant Eat Drink Design en natuurlijk het Klokgebouw op Strijp-S waar vele activiteiten plaatsvinden.


Tijdens dit negendaags evenement zijn er talloze lezingen, workshops, openingen, productlanceringen, seminars en exposities. Tenzij anders vermeld zijn de tentoonstellingen gratis toegankelijk. Voor de meeste seminars, workshops, lezingen en bedrijfsbezoeken dien je vooraf aan te melden.

Meer informatie op www.dutchdesignweek.nl

Geen opmerkingen: