donderdag 25 november 2010

Verticaal ingelijste miniatuurtuin


Breng nieuw leven in je interieur !

De trend van het verticaal tuinieren is nu ook mogelijk binnenshuis.
Wallflower, de prijswinnende ingelijste minituin, is de voorloper van de nieuwste tuinierstrend in Europa waarbij binnenshuis verticaal tuinieren, op een eenvoudige, betaalbare, en zelfs mobiele manier voor iedereen mogelijk wordt.

Het verticaal tuinieren, een trend die zelfs diegenen die gewoonlijk niet in tuinieren zijn geïnteresseerd inspireert, is als eerste ontworpen door de beroemde botanicus Patrick Blanc, door het installeren van een plantaardige muur van 200 meter lang en 12 meter hoog op de muren van het museum ‘du Quai Branly’ in Parijs.
Hoewel plantaardige muren over de hele wereld gebouwen opluisteren, zijn de verticale tuinen binnenshuis – ‘de tuinen van de toekomst’ zoals de wereldberoemde trend-goeroe Li Edelkoort verklaard – onbereikbaar gebleven voor consumenten vanwege de hoge installatiekosten (vanaf € 1200 per m2), van pompen, batterijen en kunstmatig licht.

Het simpele besproeiingssysteem door capillariteit van de Wallflowerlijst, uitgerust met een waterniveau aanduider en de mogelijkheid de lijsten aan de muur te hangen of op een meubel te plaatsen, is een kostenbesparend alternatief en heeft kortgeleden de prijs ‘de Glazen Tulp’ 2010 van de bekende Nederlandse Flora Holland bloemenveilingen ontvangen als zijnde het meest succesvolle product in de categorie ‘concepten’.

“Wallflower is een voorloper in Nederland van een nieuwe trend uit Frankrijk”, verklaarde jurylid en televisiepresentator Rob Verlinden, “wij voorspellen een zeer succesvolle toekomst voor dit eenvoudig en efficiënt product in Europa. Het zal zeker ook een nieuw publiek winnen dat oorspronkelijk niet in kamerplanten was geïnteresseerd.

De voordelen van de verticale plantaardige minituinen zijn de betaalbare prijs, het eenvoudige besproeiingssysteem, de luchtverbeterende effecten, het eenvoudige installeren en de decoratie van muren en meubelen.
Het besproeiingssysteem van Wallflower is een simpel systeem bestaande uit lonten die water opnemen uit het waterreservoir, net als bij een olielamp, waarbij de zak met de wortels constant vochtig wordt gehouden.
De Wallflowerlijsten, worden volledig voorgeplant verkocht in 3 maten SMALL 31x31, MEDIUM 37x58 en LARGE 37x92, en zijn verkrijgbaar vanaf € 49.95 in een groot assortiment van plantencomposities, kleuren, materialen en afwerkingen, bij alle Intratuinen.

Voor meer informatie en tips over verzorging www.wallflowerconcept.com

Geen opmerkingen: