maandag 14 maart 2011

Kiezen met trap of glijbaan naar beneden.

Japans architectenbureau Level Architects heeft een huis in Nakameguro, bij Tokyo voltooid, waarin de drie verdiepingen door een glijbaan met elkaar verbonden worden.
Een traphal slingert zichzelf rond één kant van het huis, terwijl de glijbaan rond de andere kant cirkelt. De bewoners kunnen op iedere verdieping beslissen of ze dan wel met de trap, dan wel met de glijbaan naar beneden willen.
De leefruimtes bevinden zich op de eerste verdieping en geven uit op een terras van dubbele hoogte, dat eveneens fungeert als ballenbad waar de kinderen kunnen spelen.

De architecten vertelden over het huis “Slide” in Nakameguro: “Het was de expliciete wens van een klant een huis met glijbaan te laten ontwerpen. ‘Ik wilde een huis dat drie kinderen nooit zullen vergeten,’ had deze gezegd.”

Voor de familie is de glijbaan een bijzonder symbool. We overwogen de mogelijkheid om de speelruimte in de dagelijkse leefruimtes in te bouwen, maar kozen ervoor om niet te kiezen voor een ‘huis met glijbaan’ of ‘glijbaanhuis’, maar beschouwden de glijbaan als méér dan louter speelgoed dat langs de trappen door open plafonds naar beneden helt. In plaats daarvan hebben we de glijbaan in de gehele constructie willen opnemen.

Lees verder op Architectura.be

1 opmerking:

Anoniem zei

fantastisch!