zondag 14 februari 2010

Interieurtips voor een ingesneeuwd weekend


Een van de leukste kanten van mijn beroep als Interieurontwerpster en een blog of column schrijven is het altijd op zoek zijn naar noviteiten en inspiratie op doen voor nieuwe toepasbare ideeën. Bijvoorbeeld creativiteit en originele ontwerpen met hergebruikte materialen die al in je bezit zijn of makkelijk op een rommelmarkt of in een kringloop aan te schaffen zijn.

Een originele manier van wandbekleding was de presentatie op Maison&Object het jaarlijkse evenement 22 tot en met 26 januari in Parijs, van de Londense ontwerpster Tracy Kendall. Haar ontwerp ‘Jigsaw’ herbergt maar liefst 2000 hergebruikte puzzelstukjes per vierkante meter, die met de hand zijn bevestigd op een papieren ondergrond.
Heb je een leuk hoekje of nisje? Plak het vol !


Voor behang ‘Pleats’ liet Tracy zich inspireren door een foto van een jurk in Voque. De plooien zijn willekeurig gevouwen en met de hand gestikt. Het effect is een driedimensionale muurdecoratie.
Heb je nog wat A4 papier over? Vouw en plak je muur lekker vol!

Bron; Perscentrum Wonen

1 opmerking:

Anoniem zei

Erg leuk effect! Maar denk dat het een erg smerig muurtje gaat worden. Of je moet iemand erbij vouwen die het elke week afstoft ;-)