woensdag 22 september 2010

Merry-go-round coatrack: Studio Wieki Somers


Tijdens Dutch Design Week is werk van o.a. Wieki Somers te zien bij Instaal.
Instaal maakt meubels, kunst en andere vormgegeven objecten in diverse metalen. Het klantenbestand van Instaal bestaat voornamelijk uit ontwerpers, kunstenaars, architecten.
Tijdens Dutch Design Week stelt Instaal zijn klanten in de gelegenheid hun door Instaal gemaakte producten te presenteren in de stand van Instaal.
Er zullen onder andere ontwerpen te zien zijn van Piet-Hein Eek, Erik Griffioen, Leon de Lange, Lucas Maassen, Marijn van der Poll, Kaptein Roodnat, Hugo Vrijdag, Frederike Top en Wieki Somers.

De producten van Wieki Somers zijn als ‘metaforen van het dagelijks leven’. Voor Wieki Somers is de bestaande wereld niet vanzelfsprekend. Waarom zijn de dagelijkse dingen zoals ze zijn? Door het alledaagse te transformeren komt ze tot nieuwe, onverwachte vormen. De mogelijkheden en kwaliteiten die in een materiaal verborgen zitten dragen voor haar bij aan de betekenis van een gebruiksvoorwerp. Het zoeken naar deze nieuwe vorm gebeurt met grote aandacht voor het experiment, de tactiele kwaliteit van het materiaal en de detaillering. Bekijk de arttube.

Van 23 t/m 31 oktober 2010 vormt Eindhoven voor de negende keer het podium voor Dutch Design Week, het grootste designevenement van Nederland.

Meer informatie: Dutch Design Week
Programma 2010

Geen opmerkingen: