maandag 13 september 2010

Q-Rail voor je fotolijsten


Wees voorzichtig met het zomaar ophangen van een groep lijsten. Maak eerst een schaaltekening van de wand met daarop op schaal de formaten van de lijsten en de beoogde compositie. Leg vervolgens de lijsten op de vloer voor de wand waar ze moeten worden opgehangen. De afstand tussen de lijsten onderling nauwkeurig meten en één voor één op de muur bevestigen, om fouten te voorkomen. Stel van te voren enkele centrale lijnen vast op de muur.

Grotere lijsten hebben optisch meer ruimte nodig dan kleinere formaten. Er is namelijk meer afstand nodig om de afbeelding te bekijken. Probeer de ophanging van kunst altijd onzichtbaar te houden.

Een kunstwerk hoeft niet altijd te hangen. Een grote lijst kan ook mooi tegen de muur of bovenop een dressoir of schouw worden geplaatst.

Met een Q-rail (S900 of S1800 zie de afbeelding) kun je tientallen foto’s naast, deels voor of achter, en boven elkaar plaatsen zonder telkens nieuwe gaatjes te hoeven boren. Oneindig variëren door eenvoudig verschuiven of verwisselen, en je fotomuur heeft een andere indeling.

Voor meer informatie: NonPlusUltra

Geen opmerkingen: