donderdag 28 oktober 2010

NIEUW: "Cosmeticaspiegel in lichtspiegel"


EMCO Benelux divisie Bad, heeft een nieuw programma lichtspiegels met bijzondere lichteigenschappen en een unieke primeur: bij enkele modellen zit in het spiegelvlak een geïntegreerde cosmeticaspiegel. Met dit brede assortiment lichtspiegels vervult EMCO individuele wensen en eisen van zowel de design- als de comfortgeoriënteerde gebruiker.


Deze nieuwe serie combineert esthetiek en functionaliteit met een modern stijlvol design en hedendaagse lichttechniek. De vormgeving met rechte lijnen concentreert de blik op het wezenlijke en versmelt op harmonische wijze met de vele stijlen van badkamerarchitectuur. Voor optische accenten en een optimale uitlichting van het spiegelbeeld zorgen horizontaal of verticaal lopende, opgelegde lichtelementen met gesatineerde deelvlakken. Dankzij deze perfecte lichtverdeling wordt bovendien verblinding voorkomen. Verder zijn de spiegels voorzien van een extra, afzonderlijk schakelbaar onderlicht, waarmee desgewenst een zachte, sfeervolle badkamerverlichting kan worden gecreëerd.

Het programma bestaat uit acht verschillende lichtspiegel varianten in zes verschillende formaten. De modellen met geïntegreerde cosmeticaspiegel hebben een hoogte van 600 mm en zijn verkrijgbaar in twee breedtes: 900 en 1.200 mm. De geïntegreerde cosmeticaspiegel heeft een driemaal vergrotende spiegel met een diameter van ca. 200 mm. Deze gaat naadloos op in het totale spiegelvlak, waardoor een doorlopende en daardoor uiterst schoonmaakvriendelijke eenheid ontstaat. Het vergrotingsvlak is daarnaast met behulp van een verticaal, over de volledige hoogte lopend lichtelement, optisch aansprekend afgescheiden van het overige spiegelvlak. Tegelijkertijd zorgt het lichtelement, dat 53 mm naar voren uitsteekt en daardoor een lichtuitstraling vanaf de zijkanten geeft, voor een optimale lichtverdeling van beide zones. Dankzij de symmetrische constructie van de lichtspiegel kan het vergrotingsvlak bij de montage naar keuze aan de rechter- of linkerkant worden geplaatst.


Daarnaast bestaat het assortiment uit drie spiegelvarianten met elk twee aan de zijkanten aangebrachte en over de volledige hoogte van 600 mm lopende lichtelementen. Deze modellen zijn verkrijgbaar in de breedtes 600 mm, 900 mm en 1.200 mm. De drie andere lichtspiegels zijn voorzien van een horizontaal over de volledige spiegelbreedte lopend en ongeveer 100 mm onder de bovenkant geplaatst lichtelement. Hier kan worden gekozen uit drie varianten: 600 mm breed en 900 mm hoog, 900 mm breed en 700 mm hoog en 1.200 mm en eveneens 700 mm hoog.

Voor de benodigde helderheid zorgen energiezuinige T5-lampen, die al naar gelang de afmeting een sterkte van 14, 21 of 28 Watt hebben. De lampen kunnen met enkele handelingen worden vervangen, zonder dat de spiegel van de wand hoeft te worden verwijderd.

Het lichtelement voor het geïntegreerde onderlicht is aan de achterkant verborgen tussen aan de zijkanten aangebrachte zicht beschermingsprofielen van gepolijst edelstaal. Op deze wijze ontstaat een zacht stralende indirecte lichtbron, die kan dienen als sfeerlicht maar net zo goed als oriënteringslicht. De regeling van het onderlicht kan daarbij via een afzonderlijke schakeling zowel gescheiden van de spiegelverlichting als onafhankelijk van de ruimteverlichting worden gerealiseerd.

Bron: EMCO Benelux

Geen opmerkingen: