donderdag 21 oktober 2010

Wat is steigerhout? Waar moet je op letten?


Steigerhout, omdat deze planken afkomstig zijn uit de bouw. De planken worden gebruikt om steigers van te bouwen, zodat metselaars en voegers hun werk kunnen doen. Het hout voor deze steigerplanken komt van de spar, dit is vurenhout. Een spar groeit heel snel, en er worden ook steeds weer nieuwe sparren aangeplant. Het vurenhout is daarom wat goedkoper, goed bewerkbaar, en er is voorraad genoeg. Ook wordt het milieu weinig belast.

Er zijn ook meubels van nieuw steigerhout, maar dat rot snel weg, doordat het helemaal niet behandeld is. Ook zijn de prijzen van deze meubels echt goedkoop, let hier op. Nieuw steigerhout moet beschermd worden met een beits of verflaag, dan kan het wel jaren buiten blijven staan.


De meubels moeten gemaakt zijn van oude steigerplanken. Een steigerplank wordt zeker 5 jaar in de bouw gebruikt. Door weer, wind, regen en cement worden de planken op een natuurlijke manier geimpregneerd. Zo komt het steigerhout ook aan zijn grijzige kleur.
Van deze oude steigerplanken kunnen dus meubels gemaakt worden. Zo worden er steigerhouten bedden, kasten, tafels, schuttingen, stoelen, en nog veel meer gemaakt.


Voor het steigerhout buiten wordt aangeraden om vooral s’winters de meubels op latjes, met gaten erin, te plaatsen. Elke houtsoort dat in aanraking komt met vocht wat nooit opdroogd gaat rotten. Als de wind en zon om het meubel heen kunnen zal het hout niet rotten.
Voor de meubels binnen wordt het aangeraden om een steigerhouten tafel eventueel te behandelen met een blanke lak, om kringen en vlekken te voorkomen. Verder is het jarenlang genieten van steigerhouten meubels.

Kijk eens voor een uitgebreid assortiment op www.steigerhout-teakhout-meubels.nl

2 opmerkingen:

Jose zei

Ik hou erg van steigerhouten meubels. Ik vind het ook erg fijn dat ze zo weerbestendig zin en je ze zowel binnen als buiten kunt gebruiken. Ze zijn sfeervol, kunnen tegen een stootje, maar passen ook in een zeer strak interieur.

Fleur zei

Erg mooi van zulk soort meubels, ik vind ze vooral voor buiten mooi. Een paar zachte kussens erop en het zit ook nog eens erg comfortabel.