woensdag 24 november 2010

Gespot: Scene XXL


Als je moe van je werk thuis komt zou je het liefst jezelf van alle rommel, de nog niet opgeruimde keuken en de stapel wasgoed willen onttrekken in een comfortabele fauteuil. Dan wens je een fauteuil met oogkleppen, want wat je niet ziet is er dan ook niet. Heerlijk relaxen zonder zorgen!

De fauteuil Scene XXL is een modulair zitsysteem van vierkanten en rechthoeken. De massieve zitting staat luchtig op dunne poten, is compact en relatief hoog. Ranke rugsteunen vouwen zich rondom de hoekpunten, als een opgestoken kraag. Bij de rechthoek kunnen twee rugsteunen naast elkaar maar ook diagonaal tegenover elkaar worden geplaatst. Omdat de ronde rugsteunen om de hoekpunten zijn geslagen kan men ongedwongen in meerdere richtingen gaan zitten zonder iets te hoeven verplaatsen.
Zijn hoge compacte zittingen, zijn elegant zwierige ruggen en kussens maken van het model Scene een levendige tafereel.


Ontwerper
Gijs Papavoine (1949) geboren te 's-Hertogenbosch. Afgestudeerd aan de Hogere Technische School en de Academie voor Industriƫle Vormgeving te Eindhoven, afdeling Productontwerpen.
Zijn ontwerpen zijn krachtig door hun eenvoud. Eenvoudige basisvormen met een verfijnde elegante belijning, die comfort uitstralen, kenmerken zijn handschrift.

Informatie: Montis

Geen opmerkingen: