zondag 21 november 2010

Bijzondere ronde doorkijkhaard


Het verhaal achter deze TULP doorkijkhaard B-fire 50 round is minstens zo interessant als de haard zelf.
Ontstaan door een unieke techniek Under-Cover waarmee diverse organische vormen mogelijk worden.

Tot voor kort werd Under-Cover voornamelijk toegepast bij lampen en deuren, zoals bij design van FLOS en Under-Cover doorframes. Door TULP’s passie voor vuur is Under-Cover nu ook toepasbaar voor haarden. En dat geeft ongekende mogelijkheden. Of je nou in een 17eeuws grachtenpand woont of een strak appartement.

Under-Cover…
Je ziet: een prachtige haard met zacht glooiend stucwerk.
Wat zie je niet: de mallen erachter, die gemaakt zijn van hittebestendig composiet. Naadloos verwerkt in je wand, zonder scheuren rondom in het stucwerk van de haard. Lichtgewicht frames, makkelijk toepasbaar. En door de gladde toplaag zijn ze makkelijk in alle kleuren te schilderen. Afhankelijk van het type kader verdwijnt de haard in de wand of komt hij er juist uit. Je kunt kiezen uit diverse kaders, waaronder enkele van Piet Boon en van Roderick Vos.

Ook een mooi verhaal: Under-Cover is volledig cradle to cradle. En het verhaal hierachter is simpel: een Under-Cover frame kan in het milieu volledig worden afgebroken. Zodat die weer hergebruikt kan worden voor een nieuw product. Bijvoorbeeld een nieuwe TULP haard!

Meer informatie: Tulp

Geen opmerkingen: