maandag 14 februari 2011

Luxe keuken volgens trend 2011

Op keukengebied zijn weer allerlei trends te bespeuren. Lees hier de keukentrends van 2011.

De keuken van 2011 is echt een leefkeuken, niet alleen functioneel maar een verlengstuk van de woonkamer. Zwevende keukenblokken, grote wandopstellingen en losstaande werkeilanden zijn kenmerkend. Maar boven alles staat luxe met alle gemakken voorzien. Hierbij kunnen dan ook luxe keukenapparatuur niet ontbreken.
- Quooker (kokend water uit de kraan)
- Combi stoomoven
- Design kookplaat
- Luxe fornuizen
- Design keukenmachine

De witten, grijs en bruintinten voeren ook in 2011 nog de boventoon. Daarnaast komen de felle en gedurfde kleuren zoals mangogeel, violet, paars, fuchsia en aubergine in opkomst.

Naast deze kleuren komt ook het houtdecor in de keukens weer helemaal terug. De keuken van ruw eiken, met een wat grove maar stoere uitstraling wint meer en meer terrein. Dit past uitstekend in de nieuwe trend van het “natuurlijke wonen”.

Het is zelfs mogelijk apparatuur in bijpassende kleuren te krijgen, zodat de keuken nog meer één geheel wordt. Ook is duurzaamheid een actueel thema. Er worden steeds meer AAA-labels uitgereikt aan water- en/of energiezuinige apparaten zoals vaatwassers, vriezers of afzuigkappen.

Het is erg lang de trend geweest om een heel dik werkblad te hebben, hoe massiever hoe beter. In 2011 is dat niet meer te zien, want ultra dun is de trend! Een werkblad met een flinterdun laagje glas zag je al in 2010, was gedurft maar het wordt nu echt koken met lef. De nieuwste trend is Solid Glass (gehard glas) dat stoot-, slijt- en krasvrij is. Maar ook lavasteen, hout, kunststof en roestvrijstaal blijven in de keuken aanwezig.

De bovenkastjes zijn echt taboe in de keuken van 2011. Daarvoor komen wandkasten met bijvoorbeeld schuifdeuren, functionele planken voor de accessoires in de plaats.
Dit jaar is veel opbergruimte in de keuken een must. Door XXL-formaat kasten wordt daarop ingespeeld en er bestaan nu lades van 1,20 tot zelfs 1,80 meter breed, waar je al je spullen in kwijt kunt.
De wandkasten vormen een verbinding tussen het woon- en kookgedeelte.

1 opmerking:

Ralph zei

Ook leuk is dat je tegenwoordig steeds meer LED strips geintegreerd in keukens ziet. Bijvoorbeeld onderaan de plint of juist bovenop de kasten. Bij www.lightmatters.eu vind je inspiratie hieromtrent.