woensdag 6 april 2011

Amsterdam Arena krijgt modern 'jasje'


De Amsterdam ArenA wordt de komende anderhalf jaar flink gemoderniseerd. Zo komen er onder meer verbeteringen op het gebied van de veiligheid en toegankelijkheid en krijgen alle voorzieningen een flinke kwaliteitsimpuls. De werkzaamheden hiervoor zijn afgelopen maandag begonnen.

In het hoofdgebouw van het stadion komen extra liften en roltrappen en de ontvangstruimtes worden groter. Daarnaast krijgt de ArenA een inpandige verbinding tussen het hoofd- en entreegebouw.

Ook zullen de hospitalityruimtes in het gebouw worden uitgebreid en verbeterd. Belangrijkste ingreep is echter de verduurzaming. Zo worden de installatietechnische maatregelen gecombineerd met een nieuw gebouwbeheerssysteem waardoor het monitoren en sturen van de energiestromen voor elke ruimte centraal gebeurt. Ook hoeft er na de verbouwing minder verwarmd en gekoeld te worden.

De Amsterdam ArenA wil uiteindelijk in 2015 een klimaatneutraal stadion worden.
De werkzaamheden hebben geen invloed op de evenementen in het stadion, waar naast voetbalwedstrijden ook concerten en andere evenementen plaatsvinden.

Bron: ANP

Geen opmerkingen: