vrijdag 9 december 2011

Sigma kleurtrends 2012-2013


Sigma Coatings heeft de (kleur)trends voor 2012-2013 op een rij gezet, onderverdeeld in vijf thema's. Daarbij lijkt de hang naar het zintuiglijke, traditionele, persoonlijke, duurzame, positieve en ruimtelijke de toekomst te bepalen.

De eerste trend heeft de naam Intellectual Wellness gekregen. Waar de mens voorheen koos voor producten op basis van functionaliteit en geldelijke waarde, zie je nu dat zintuiglijke waardes zoals tast, geur, smaak en klank belangrijk worden. Kleuren die hierbij passen zijn petroleum blauw, warme zandkleuren, staalgrijs, off-whites en mauve.

De tweede trend is Newborn Heritage. Als reactie op de globalisering ontstaat een hang naar het traditionele en handgemaakte. Nieuwe gebouwen, meubels en andere producten bestaan tegenwoordig vaak uit een mix van historische, traditionele, innovatieve en moderne elementen. De kleuren wijnrood, mosterdgeel, paarsblauw, muntgroen en beige tinten vormen samen een klassiek doch modern palet, aldus Sigma.

Personal Impulse is de derde trend. Ieder mens is uniek. Dit zie je terug in de hedendaagse keuze voor expressieve en persoonlijke producten waar vroeger massaproducten in zwang waren. Mooie (accent)kleuren die dit onderstrepen zijn bijvoorbeeld fel oranjerood, licht blauwgrijs, donker bruin, grijstinten en warm oranje.

De voorlaatste trend wordt Mundane Surprise genoemd. Als reactie op de economische crisis ontstaat een tegenbeweging die spontaan, positief en duurzaam is. Om aan de stroom van negatieve berichten te ontsnappen, omringen we ons graag met vrolijke en eerlijke dingen. Kleuren die hierbij horen zijn zilvertinten, contrasterend zwart & wit, fel rood, hard geel en kobaltblauw.

De vijfde trend, tenslotte, werd door Sigma Human Tech gedoopt. Ons leven wordt tegenwoordig overladen met digitale informatie, producten en technologie. Daardoor ontstaat een behoefte aan rust en ruimte in onze woningen, en de behoefte om samen te zijn met vrienden en familie. Kleuren die hierbij passen zijn neutrale grijstinten, mat zwart, helder rood, verschillende groenen en hoogglans wit.

Geen opmerkingen: