woensdag 15 augustus 2012

Zomerse interieur tips

                       

Het zomerse weer heeft effect op iedereen. Het maakt je vrolijk en een beetje loom. Het is leuk om met je interieur in te spelen op de seizoenen. In dit artikel bespreken we de hoe je met een paar kleine aanpassingen je woning een zomers gevoel geeft.

Opruimen

De eerste stap op weg naar een lekker zomers huisje is opruimen. Het is niet voor niets dat mensen een voorjaarsschoonmaak houden. Waar het in de winter lekker knus tussen de stapeltjes boeken en tijdschriften kan zijn is het zomers vooral fijn als het opgeruimd en fris is. Hierdoor krijgt je huis niet alleen meer ruimte maar ook meer rust in.

Kleuren

Het vrolijke, zomerse gevoel kan met het juist kleur gebruik worden versterkt. Je kunt hierbij kiezen voor natuurlijke tinten die rust geven zoals gebroken wit of licht grijs. Vervang je fel gekleurde dekbedovertrek met een overtrek van fris katoen. Witte kussens in de huiskamer, eventueel met een borduursel, geven je interieur een frisse, schone look. Als je toch kleur wilt gebruiken kan je kiezen voor turkoois, de kleur herinnert ons aan de zee en het water of voor violet en lila kleuren die staan voor energie en spiritualiteit.


Zomertuin

Hoewel de Hollandse zomers het wel eens laten afweten is het fijn om zoveel mogelijk tijd in de tuin door te brengen. Het voorbereidende werk begint eigenlijk al in maart met het snoeien, wieden en bijmesten. Wanneer dit goed is gedaan is het in de zomermaanden vooral een kwestie van bijhouden. Zorg er verder voor dat ook de tuin goed opgeruimd is. Ruim de droogmolen en de fietsen op en houd de afvalbakken buiten het zicht. De tuin kan je natuurlijk aankleden met leuke tuinaccessoires zoals vrolijke kussens, kleurrijke potten of een leuke gieter. Daarnaast kan je in de zomer natuurlijk niet zonder barbecue. Er is niks fijner dan met een leuke groep mensen lekker buiten te eten en tot laat van de zomer avonden genieten.

Geschreven door Anke Vosterman

4 opmerkingen:

Design meubels zei

Met vrolijke kleuren bereik je al een hoop! Een zomers interieur bestaat vooral uit vrolijke, lichte zomerse kleuren!

Le Trung Thanh zei

It is wonderful
These are great pics...and the place is beautiful :-)
--------------------------------

Welcome to my blog
http://www.homedesign9.com/
Interior Decorating, Home Design, Room Ideas

Chantal zei

Leuke tips; kwam via dit artikel http://meubelique.nl/inspirirende-websites-voor-de-inrichting-van-je-huis/ bij deze site terecht. Erg leuk en handig, zit zelf midden in een verbouwing en dan is niks lekkerder dan zo nu en dan ter ontspanning het internet op te duiken voor dit soort nieuwe nips

Duo Rolgordijnen Nederland zei

Leuke ideeën! Wat men vaak onderschat is dat als er gebruik wordt gemaakt van een lichte sfeer, de donkere dagen best meevallen. Idem is het zo, dat wanneer de zon schijnt in de herfst of winter dat er een mooie lichtval binnenkomt en je altijd even kan genieten van de zonnestralen.

Ga zo door en fijne dagen alvast