woensdag 26 september 2012

Wat nou recessie? Geef je huis een make-over!

We kunnen niet ontkennen dat we in een recessie zitten. Het Chinese woord voor crisis bestaat uit twee karakters. Het ene staat voor “dreiging” en het andere voor “kans”. Creatieve ontwerpers pakken juist die kans om het interieur lekker op te frissen. Verhuizen gebeurt veel minder vaak , en dus zal er eerder het huidige huis gerenoveerd en opgeknapt worden.

Leef je uit met kleuren: het mag weer!
Daar hoort natuurlijk een kleurtje bij, want kleuren zijn weer helemaal in. Felle neonkleuren in combinatie met meer neutrale tinten, blauw- en aquatinten in combinatie met warm rood en zandgeel of groentinten in combinatie met zachte blauwtinten en bloemenkleuren. Deze laatste kleurencombinatie past goed bij de “terug naar de natuur”-trend die ook een bezoekje aan het tuincentrum weer hoogstnoodzakelijk maakt, want kamerplanten zijn een essentieel onderdeel van het nieuwe interieur.

Vintage
De vintage-trend blijft voorlopig nog aan. Het geeft sfeer en persoonlijkheid aan een interieur en mag best een beetje nonchalant en rommelig aandoen. Al te strakke interieurs zijn niet meer van deze tijd. Bijkomend voordeel is natuurlijk dat je niet enorm veel geld aan designmeubelen hoeft uit te geven, maar kunt combineren met nieuwe meubels en spullen die je op rommelmarkten hebt verzameld. Je hebt een ruime keuze aan meubels bij Home24, een prima webwinkel voor nieuwe meubels, en meestal kun je dat gemakkelijk aanvullen met spullen die je in kringloopwinkels kan aantreffen. Als je nog nooit in zo’n kringloopwinkel bent geweest, ga er gewoon eens langs. Je zult versteld staan van de hoeveelheid bijzondere en mooie meubels die je er aantreft. Versleten spullen worden er doorgaans niet verkocht, maar wel zaken als jaren 70 lampen of een oude doorleefde tafel die karakter toevoegt aan je huis.

4 opmerkingen:

Martin zei

Leuk artikel, wat hier goed op inspeelt is een andere webwinkel die ook veel producten van Kare design heeft. Kijk op http://www.onlinedesignmeubel.nl/kare-design

Kare-Design bij onlinedesignmeubel.nl zei

Leuk artikel, deze site biedt ook producten van Kare Design aan! www.onlinedesignmeubel.nl

Emma zei

Toch maar eens kijken naar Kare design, ik ben benieuwd.

Leonoor zei

Altijd leuk om je meubels een keer onderhanden te nemen!