dinsdag 17 augustus 2010

10 Tips voor de badkamer

1. CONDENS
Laat je goed adviseren voor een perfecte condensafvoer. Kies eventueel ook een badkamerspiegel met ingebouwde verwarming.

2. VEILIGHEID
Overweeg of je een bad echt noodzakelijk vind. Wil je een verzonken bad? Bedenk dan dat het zeer moeilijk en gevaarlijk is bij het in- en uitstappen.


Wil je het bad extra hoog plaatsen? Een opstap naar en uit het bad is gevaarlijk i.v.m. uitglijden.


In een douche kan een wandstoeltje je extra veiligheid bieden.

3. OPTISCH EFFECT
Als je voor een bad kiest laat de voorkant en eventuele zijkanten van het bad dan niet doorlopen tot aan de grond, maar laat het bad overhangen. Maak een teugvallend plintje ongeveer 10 cm hoog en 10 cm diep. Hiermee creëer je ruimte voor je voeten, wanneer je een kind in bad stopt of aan het schoonmaken bent. Tevens zorgt het voor een ruimtelijk effect.


4. COMFORT
Neem thermostaatkranen en plaats deze kranen in de douche niet onder de waterstraal, maar juist links of rechts naast je op de muur. Dit geeft je meer bedieningscomfort. Overweeg of je het toilet in de badkamer wil of juist in een aparte ruimte. Wil je de toilet in de badkamer plaatsen zorg dan dat deze niet direct in het gezichtsveld valt wanneer je de badkamer binnenkomt.

5. VLOER
Overweeg in een kleine badkamer voor een grote vloertegel te kiezen.

6. MAKE-UPVERLICHTING
Wees met de verlichting bij de spiegel voorzichtig met halogeenspots, zeker als je jezelf voor de spiegel van make-up wilt voorzien. Gebruik een louvre-lichtrooster boven de spiegel voor een egaal verspreid schaduwloos licht.

7. MUREN

Om een badkamer spannender te maken plaats je enkele tussenmuurtjes in je badkamer waardoor niet al het sanitair naast elkaar op de muren geplaatst hoeft te worden. Plaats een tussenmuurtje van bijvoorbeeld 110 cm hoog om toilet of urinoir achter te plaatsen. Plaats een tussenmuur van bijvoorbeeld 225 cm hoog bij een douche of om een badkamermeubel aan te bevestigen. Houd hierbij rekening met minstens 20 cm bovenruimte tot aan het plafond omdat dit optisch meer ruimtelijk werkt, en rond de hoogte van tussenmuurtjes af op hele wandtegels. Ook leuk en spannend is een open ruimte in een muur bijvoorbeeld boven een bad.


Bedenk wel dat het plaatsen van tussenmuurtjes soms lastig kan zijn tijdens het schoonmaken omdat je moeilijk om de hoek kunt komen en soms in het bad moet gaan staan.

8. BADMEUBEL
Om optisch meer ruimte te creëren is een hangend wandmeubel een goede keuze. Dit kan een badmeubel zijn bestaande uit één geheel of diverse losse onderdelen die met tussenruimte wordt geplaatst. Een andere goede mogelijkheid is om een badmeubel naar eigen wens en maat te laten maken.


9. WANDEN
Kies in een kleinere badkamer voor een wandtegelpatroon in liggend blokverband met een smalle voeg en de kleur van de voeg passend aan op de tegel.

10. SPIEGELS
Door het toepassen van spiegels op zorgvuldig uitgekozen plekjes zal een badkamer optisch groter, dieper en spannender lijken.



GOUDEN TIP
Het inhuren van een interieurontwerper. Bij je thuis word jouw situatie bekeken en geluistert naar jouw wensen en eisen. Je ontvangt dan meer tips en meer mogelijkheden dan die jezelf bedacht zou hebben.

1 opmerking:

Unknown zei

Ik hou van de vloer lampen. Ze licht toe niet alleen saaie hoeken, ze licht een groter gebied dan een tafellamp, kunnen ze worden verplaatst, terwijl het toevoegen van hoogte en decoratieve rente. Ze hebben zelfs uit lichte kamer en je een minder kant of koffietafel nodig. Zoals elke meubelstuk, kunnen ze substantieel en zelfs imposant zijn.
Industriële vloerlamp beoordeling Nederland