vrijdag 19 november 2010

Wil jij ook een Rietveld stoel winnen???


In het Centraal Museum is t/m 30 januari 2011 de tentoonstelling Rietvelds Universum te zien. Bezoekers maken door verloting kans op een mooie reproductie van de meest bekende stoel van Gerrit Rietveld: de rood-blauwe stoel. Bezoekers die twee vragen over Rietveld goed beantwoorden op de cultuurkaart maken kans op de stoel ter waarde van bijna 2.000 euro.

De reproductie is gemaakt door een Italiaanse meubelproducent die licentiehouder is van het werk van Rietveld. Volgens een woordvoerster van het museum is de actie in lijn met het gedachtegoed van Rietveld, die vond dat zijn meubels moesten worden nagemaakt en gebruikt door zo veel mogelijk mensen.

Rietvelds Universum
De tentoonstelling Rietvelds Universum laat zien dat de Utrechtse architect en ontwerper Gerrit Th. Rietveld (1888-1964) veel meer heeft ontworpen dan de klassieke Rood-blauwe stoel en het beroemde Rietveld Schröderhuis. Hij realiseerde meer dan honderd gebouwen en vele meubelen. Het Centraal Museum plaatst Rietvelds werk in een brede context. Door de persoon en zijn manier van werken centraal te stellen en te vergelijken met beroemde tijdgenoten als Wright, Le Corbusier, Mies van der Rohe komt het creatieve genie van Rietveld in een nieuw licht te staan en wordt er een beeld gegeven van Rietvelds bijdrage aan 20ste-eeuwse architectuur en design. Uniek bij Rietvelds Universum is Werkplaats Rietveld, waar bezoekers geïnspireerd door Rietvelds werk en gedachtegoed zelf aan de slag kunnen. De tentoonstelling wordt gerealiseerd in samenwerking met het Nederlands Architectuurinstituut.

De prijs wordt mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland die culturele organisaties steunt, waaronder het Centraal Museum.

Bron: Architectenweb

Geen opmerkingen: